1. >Retsepti
  2. >Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах

Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах

Elaborated
4 човек/души
90 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва (400 г) Сладък зелен грах Bonduelle

1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle

800 г – 1 кг. пържоли с кокал (или сочни пържоли)

3 с.л. олио, мед, соев сос (не много солен)

3 с.л. майонеза

6 с.л. сметана

200-250 г пушена шунка

половин връзка сибирски лук

сол, млян черен пипер

½ ч.л. горчица

няколко капки лимонов сок
Съставки за 4човек/души
1 консерва (400 г) Сладък зелен грах Bonduelle

1 консерва (340 г) Сладка царевица на зърна, вакуумирана, СУПЕР СЛАДКА И ХРУПКАВА, GOLD Bonduelle

800 г – 1 кг. пържоли с кокал (или сочни пържоли)

3 с.л. олио, мед, соев сос (не много солен)

3 с.л. майонеза

6 с.л. сметана

200-250 г пушена шунка

половин връзка сибирски лук

сол, млян черен пипер

½ ч.л. горчица

няколко капки лимонов сок
  1. Стъпка 1
    Измийте месото и го сложете върху хартиена кърпа, за да попие водата, и обтрийте със соевия сос, олиото и меда. Поставете го в плик за печене, затворете плика и го дръжте цяла нощ в хладилника, за да се охлади.
  2. Стъпка 2
    На следващия ден разклатете добре плика, така че олиото и медът да покрият месото от всички страни и след това го сложете в тава. Пробийте горната част на плика. Печете в предварително загрята фурна на среден огън (180 ºC) за около 70 минути, в зависимост от дебелината на месото. Извадете от печката, разклатете плика, така че сосът да се разпредели равномерно по месото. Изчакайте 20 минути преди да сервирате.
  3. Стъпка 3
    Накрая декорирайте пълнените картофи с резени домати. Навийте леко резените бекон един по един и ги сложете до картофите в тавата за печене.
  4. Стъпка 4
    За салатата, смесете майонезата със сметаната, добавете отцедените грах и царевица, както и шунката нарязана на кубчета по 11.5 см. Подправете с фино нарязания лук и, ако е необходимо, добавете малко сол и пипер, накрая добавете горчица и лимонов сок за поприятен и леко пикантен вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Съвет: месо, приготвено по този начин, е добре да се поднася студено.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда