1. >Retsepti
  2. >Пилешко в карибска марината „Jerk“

Пилешко в карибска марината „Jerk“

Easy
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
Пилешки гърди с кожа и кост

Пилешки крилца

2 чушлета чили (маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките)

Нарязан лук

Няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан

1 лъжичка смлян бахар

Листа от клонче на прясна мащерка

50 мл тъмен соев сос

50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)
Съставки за 8човек/души
Пилешки гърди с кожа и кост

Пилешки крилца

2 чушлета чили (маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките)

Нарязан лук

Няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан

1 лъжичка смлян бахар

Листа от клонче на прясна мащерка

50 мл тъмен соев сос

50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)
  1. Стъпка 1
    Вземаме пилешките гърди и правим дълбоки, наклонени разрези. След това заедно с пилешките крилца ги слагаме в купа.
  2. Стъпка 2
    В блендер пасираме всички продукти за маринатата: чили чушките, лука, джинджифила, смленият бахар, мащерката, тъмният соев сос и отцета. Блендираме всичко до получаване на хомогенна смес.
  3. Стъпка 3
    В тиган леко запържете със зехтин, нарязания на малки парчета морков, лук и целината с букет гарни.
  4. Стъпка 4
    Гърдите и крилцата оставете (завити с фолио ) в хладилника за 24 часа.
  5. Стъпка 5
    Запалете скарата и изчакайте 40 мин. до час, докато въглена започне да тлее и се покрие със слой пепел. Гърдите се пекат 25 до 30 минути, а крилцата 15 до 20 мин.
Съвет за готвене, заглавие
Начин на сервиране: Сервира се с ориз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда