Пилешко в карибска марината „Jerk“
Рецепта за пилешко в марината jerk, ястие от карибската кухня.
Лесни
8 човек/души
90 мин
Съставки
за 8 човек/души
Пилешки гърди с кожа и кост
Пилешки крилца
2 чушлета чили (маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките)
Нарязан лук
Няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан
1 лъжичка смлян бахар
Листа от клонче на прясна мащерка
50 мл тъмен соев сос
50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)
Пилешки крилца
2 чушлета чили (маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките)
Нарязан лук
Няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан
1 лъжичка смлян бахар
Листа от клонче на прясна мащерка
50 мл тъмен соев сос
50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)
Съставки за 8човек/души
Пилешки гърди с кожа и кост
Пилешки крилца
2 чушлета чили (маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките)
Нарязан лук
Няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан
1 лъжичка смлян бахар
Листа от клонче на прясна мащерка
50 мл тъмен соев сос
50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)
Пилешки крилца
2 чушлета чили (маринатата ще бъде по-люта ако към нея бъдат добавени и семките)
Нарязан лук
Няколко сантиметрово парче джинджифил, обелен и нарязан
1 лъжичка смлян бахар
Листа от клонче на прясна мащерка
50 мл тъмен соев сос
50 мл оцет с мащерка (в бутилка с винен оцет трябва да сложите клонче мащерка и да го оставите най-малко за седмица)
- Стъпка 1Вземаме пилешките гърди и правим дълбоки, наклонени разрези. След това заедно с пилешките крилца ги слагаме в купа.
- Стъпка 2В блендер пасираме всички продукти за маринатата: чили чушките, лука, джинджифила, смленият бахар, мащерката, тъмният соев сос и отцета. Блендираме всичко до получаване на хомогенна смес.
- Стъпка 3Ако сте добавили и семките на лютите чушки, то тогава вашата марината е станала още по-пикантна. За да избегнете контакт с очите, сложете си или ръкавици или втрийте сместа с помощта на шпатула, така че кожата ви да няма пряк досег с маринатата. Маринатата трябва хубаво да бъде втрита в пилешките гърди, особено в разрезите, които направихме по-рано. Крилцата също трябва хубаво да бъдат оваляни.
- Стъпка 4Гърдите и крилцата оставете (завити с фолио ) в хладилника за 24 часа.
- Стъпка 5Запалете скарата и изчакайте 40 мин. до час, докато въглена започне да тлее и се покрие със слой пепел. Гърдите се пекат 25 до 30 минути, а крилцата 15 до 20 мин.
Съвет за готвене, заглавие
Начин на сервиране: Сервира се с ориз.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Свинско с мексикански сос
Направете времето, което прекарвате със семейството си, незабравимо вкусно!
Такос с червен боб
Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации
Пролетни рулца със зеленчуци
Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.
Открийте също...