Стъпка 1
Сложете бекона в тиган с маслиново масло и го гответе, докато покафенее. Веднага след това прехвърлете бекона в тава.
Стъпка 2
Нарежете на ситно двете глави лук и ги запържете заедно с наситнения чесън, пушения червен пипер и мащерката. Залейте тази композиция с бялото вино и оставете на огъня още 5 минути. След като сосът е готов, го изсипете върху бекона в тавата.
Стъпка 3
В грил тиган ще приготвим филето от ципура заедно с почистените скариди. Ципурата и скаридите се овкусяват с малко сол и черен пипер и се приготвят до златисто.
Стъпка 4
В отделна купа смесете галетата, пармезана със сол, черен пипер и чесън на прах и тази комбинация поръсете върху сместа в тавата. Сложете тавата във фурната за 15 минути при температура 180200 градуса. След това може да се сервирате.