1. >Retsepti
  2. >Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Accessible
2 човек/души
10 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 буркан (280 г) Нарязани гъби Bonduelle

Говеждо филе 400 г

Пармезан 100 г

Масло 30 г

Зехтин 3 ч.л.

2 счукани скилидки чесън

1 дафинов лист

2 филии хляб

1 чаена лъжичка сол

1 ч.л. пипер

2 ситно нарязани листа от салвия
Съставки за 2човек/души
1 буркан (280 г) Нарязани гъби Bonduelle

Говеждо филе 400 г

Пармезан 100 г

Масло 30 г

Зехтин 3 ч.л.

2 счукани скилидки чесън

1 дафинов лист

2 филии хляб

1 чаена лъжичка сол

1 ч.л. пипер

2 ситно нарязани листа от салвия
  1. Стъпка 1
    Разрежете говеждото филе на две. Разтопете маслото със зехтин в тиган. Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160 °C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.
  2. Стъпка 2
    В тигана, където е приготвяно говеждото филе, изпържете гъбите с чесъна и дафиновия лист до покафеняване. Подправете със сол и пипер. Настъргайте пармезана и го смесете със салвията. Разделете резултата на 4 еднакви порции и ги поставете в силиконова форма за мъфини (или друга керамична тава) и я поставете в микровълнова за 1 минута, докато се разтопи пармезанът. Махнете от печката и оставете да се охлади.
  3. Стъпка 3
    Смесете останалия желатин с част от сметаната, която ви остава. Уверете се, че желатинът се разтваря напълно. Махнете тигана от огъня. Добавете настъргания пармезан и карфиола, които приготвихте. Смесете с блендер, докато получите гладка маса.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда