Стъпка 1
Варете пастата в леко осолена вода за около 5 минути докато леко омекне. После я извадете и наредете корите една до друга , за да не се слепят.
Стъпка 2
Накрая добавете счукания чесън и запържете за кратко, след което добавете всичко към соса.
Стъпка 3
Загрейте в тиган олио и запържете месото смесено с лука.
Стъпка 4
Разтопете в тенджера маслото и прибавете брашното. Запържете всичко, докато брашното започне да става бяло, а след това докато бъркате добавете млякото към получената консистенция на гъста сметана. Добавете сиренето и варете до момента, в който то се разтопи.
Стъпка 5
Вътрешната част на огнеупорния съд се намазва с масло. На дъното се нареждат поред: лист лазаня, върху него сос бешамел, плънка с месо, посипва се с част от кашкавала и след това се повтаря до изчерпване на продуктите.
Стъпка 6
Печете около 30 минути при температура 190°C.