1. >Retsepti
  2. >Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци

Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци

Elaborated
4 човек/души
120 мин
Съставки
за 4 човек/души
3 консерви домати

1 консерва доматен концентрат

1 тиквичка

1 патладжан

2 средни глави лук

3 скилидки чесън

2 чушки

500 г мляно месо

500 г италианско сирене (пармезан или друго)

250 г кашкавал

2 лъжици масло

4 лъжици брашно

2 чаши мляко

Стрито индийско орехче

Босилек

Риган

Пипер

Сол

Малко чушка на прах

Масло за намазване на формите и огнеупорните съдове
Съставки за 4човек/души
3 консерви домати

1 консерва доматен концентрат

1 тиквичка

1 патладжан

2 средни глави лук

3 скилидки чесън

2 чушки

500 г мляно месо

500 г италианско сирене (пармезан или друго)

250 г кашкавал

2 лъжици масло

4 лъжици брашно

2 чаши мляко

Стрито индийско орехче

Босилек

Риган

Пипер

Сол

Малко чушка на прах

Масло за намазване на формите и огнеупорните съдове
  1. Стъпка 1
    Варете пастата в леко осолена вода за около 5 минути докато леко омекне. После я извадете и наредете корите една до друга , за да не се слепят.
  2. Стъпка 2
    Накрая добавете счукания чесън и запържете за кратко, след което добавете всичко към соса.
  3. Стъпка 3
    Загрейте в тиган олио и запържете месото смесено с лука.
  4. Стъпка 4
    Разтопете в тенджера маслото и прибавете брашното. Запържете всичко, докато брашното започне да става бяло, а след това докато бъркате добавете млякото към получената консистенция на гъста сметана. Добавете сиренето и варете до момента, в който то се разтопи.
  5. Стъпка 5
    Вътрешната част на огнеупорния съд се намазва с масло. На дъното се нареждат поред: лист лазаня, върху него сос бешамел, плънка с месо, посипва се с част от кашкавала и след това се повтаря до изчерпване на продуктите.
  6. Стъпка 6
    Печете около 30 минути при температура 190°C.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда