Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Рецепта за дип от хумус с нахут, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите,докато чакат основното ястие. Може да се приготви до 3 дни преди сервиране, при условие, че се държи в хладилник. Да се сервира със стайна температура.
Лесни
6 човек/души
90 мин
Съставки
за 6 човек/души
60 г нахут
2 лъжички паста тахин
½ глава лук
Малка скилидка чесън
¼ лъжичка куркума
2 лъжици лимонов сок
Сол
2 лъжици олио
2 лъжички паста тахин
½ глава лук
Малка скилидка чесън
¼ лъжичка куркума
2 лъжици лимонов сок
Сол
2 лъжици олио
Съставки за 6човек/души
60 г нахут
2 лъжички паста тахин
½ глава лук
Малка скилидка чесън
¼ лъжичка куркума
2 лъжици лимонов сок
Сол
2 лъжици олио
2 лъжички паста тахин
½ глава лук
Малка скилидка чесън
¼ лъжичка куркума
2 лъжици лимонов сок
Сол
2 лъжици олио
- Стъпка 1Залят с вода, нахутът се оставя да се накисне за около 8 часа. След това отцедете без да изхвърляте водата, в която е бил накиснат.
- Стъпка 2Чесънът и лукът да се нарежат на дребно. Леко запържете с олио, добавете куркумата и малко от водата, в която е бил накиснат нахутът. След това добавете нахута, залейте с останалата вода, в която е бил накиснат, като покриете около 3 см над нивото на нахута и го оставете да заври, след което го оставете да ври достатъчно дълго, за да омекне.
- Стъпка 3Начин на сервиране: сипете в чиния, добавете сол, лимонов сок и тахина и хубаво разбъркайте. Декорирайте с нарязан пресен магданоз
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Шакшука с нахут
Влезте в кухнята на Магреб с една от най-вкусните, засищащи и бързи рецепти.
Печена ципура с уок зеленчуци
Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци на тиган, ще ви осигури чудесен обяд.
Пълнени яйца с крем от нахут
Празнично ястие - обикновено се приготвя за Нова година - но можете да му се насладите по всяко време! Лесно е за приготвяне и вкусно!
Открийте също...