Картофена кремсупа с ориз от броколи
4 човек/души
Съставки
за 4 човек/души
40 г масло
3 стръка нарязан на колелца праз
1 глава ситно нарязан лук
5 средно големи картофа нарязани на тънки колелца
½ ч.л. сушен майоран
¼ ч.л. сушена мащерка
1 дафинов лист
1 л пилешки бульон
60 мл пъномаслена сметана
1 опаковка ориз от броколи Bonduelle
30 г орехови ядки
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
3 стръка нарязан на колелца праз
1 глава ситно нарязан лук
5 средно големи картофа нарязани на тънки колелца
½ ч.л. сушен майоран
¼ ч.л. сушена мащерка
1 дафинов лист
1 л пилешки бульон
60 мл пъномаслена сметана
1 опаковка ориз от броколи Bonduelle
30 г орехови ядки
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
40 г масло
3 стръка нарязан на колелца праз
1 глава ситно нарязан лук
5 средно големи картофа нарязани на тънки колелца
½ ч.л. сушен майоран
¼ ч.л. сушена мащерка
1 дафинов лист
1 л пилешки бульон
60 мл пъномаслена сметана
1 опаковка ориз от броколи Bonduelle
30 г орехови ядки
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
3 стръка нарязан на колелца праз
1 глава ситно нарязан лук
5 средно големи картофа нарязани на тънки колелца
½ ч.л. сушен майоран
¼ ч.л. сушена мащерка
1 дафинов лист
1 л пилешки бульон
60 мл пъномаслена сметана
1 опаковка ориз от броколи Bonduelle
30 г орехови ядки
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1В тенджера разтопете маслото на средно силен огън. Добавете праза и лука, намалете котлона и гответе 10 минути.
- Стъпка 2Сложете картофите, посолете, подправете с черен пипер и добавете подправките. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 12-15 минути.
- Стъпка 3Налейте бульона, кипнете, намалете котлона и гответе 30 минути, частично покрито с капак. Пасирайте супата, добавете 2/3 от броколите, разбъркайте и свалете от котлона.
- Стъпка 4Охладете и добавете сметаната.
- Стъпка 5Сервирайте с останалите броколи смесени с нарязаните орехи, зехтина и лимоновия сок.
Открийте също...