Картофена салата с млад грах и яйца
4 човек/души
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва млад грах Bonduelle
500 г дребни картофи
3 сварени яйца
3-4 стръка пресен лук нарязан на колелца
150 г настърган кашкавал
2 стръка селъри нарязано на филийки
за соса
¼ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
½ ч.л. червен пипер
сок от ½ лимон
2 скилидки пасиран чесън
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
500 г дребни картофи
3 сварени яйца
3-4 стръка пресен лук нарязан на колелца
150 г настърган кашкавал
2 стръка селъри нарязано на филийки
за соса
¼ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
½ ч.л. червен пипер
сок от ½ лимон
2 скилидки пасиран чесън
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
Съставки за 4човек/души
1 консерва млад грах Bonduelle
500 г дребни картофи
3 сварени яйца
3-4 стръка пресен лук нарязан на колелца
150 г настърган кашкавал
2 стръка селъри нарязано на филийки
за соса
¼ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
½ ч.л. червен пипер
сок от ½ лимон
2 скилидки пасиран чесън
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
500 г дребни картофи
3 сварени яйца
3-4 стръка пресен лук нарязан на колелца
150 г настърган кашкавал
2 стръка селъри нарязано на филийки
за соса
¼ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
½ ч.л. червен пипер
сок от ½ лимон
2 скилидки пасиран чесън
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
- Стъпка 1Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода за 15-18 минути, докато омекнат.
- Стъпка 2Отцедете и охладете за няколко минути.
- Стъпка 3В купа сложете майонезата, заквасената сметана и горчицата.
- Стъпка 4Добавете чесъна, лимоновия сок и червения пипер. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте.
- Стъпка 5Отцедете граха и отделете ¼ от него. В голяма купа сложете лука и селърито, добавете картофите, граха и кашкавала и разбъркайте.
- Стъпка 6Налейте соса и смесете. Разпределете салатата в чинии за сервиране и всяка порция гарнирайте с нарязано яйце, малко от отделения грах, няколко резена лимон и листа селъри.
Открийте също...