\n
Свържете се с нас
VEGGIE ЗОНА
РЕЦЕПТИ
Всички рецепти
ПРЕЗЯТИЯ И ЗАКУСКИ
СУПИ
ОСНОВНИ ВИДОВЕ
САЛАТИ
ДЕСЕРТИ
ПРОДУКТИ
Всички продукти
НОВИ-ПРОДУКТИ
КОНСЕРВИРАНИ ПРОДУКТИ
ЗАМРАЗЕНИ ПРОДУКТИ
ЗА НАС
НАШАТА ИСТОРИЯ
НАШИТЕ АНГАЖИМЕНТИ
ОТ ПОЛЕТО ДО ПЛОЩАТА
НОВИНИ И СЪБИТИЯ
ПРОМОЦИИ И СЪСТЕЗАНИЯ
ВДЪХНОВЕНИЯ
ЖИВЕЙТЕ ЗДРАВОСЛОВНО
ГОТВЕТЕ ВКУСНО
ПРИГОТВЯЙТЕ СЪС СТИЛ
БЪДЕТЕ КРЕАТИВНИ
ЗЕЛЕНЧУКОВА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ
>
Retsepti
>
Баклава
<
Retsepti
Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Приемете бисквитките
Баклава
принтирайте рецепта
Easy
6 човек/души
100 мин
Съставки
за 6 човек/души
2 чаши захар
3 лъжици захар
1 1/2 чаши вода
3 пръчици карамфил
1 ч.л. лимонов сок
1 1/2 чаши ситно нарязани орехи
1 ч.л. канела
1 1/2 чаши сладко масло
1 пакет кори
Съставки за 6човек/души
2 чаши захар
3 лъжици захар
1 1/2 чаши вода
3 пръчици карамфил
1 ч.л. лимонов сок
1 1/2 чаши ситно нарязани орехи
1 ч.л. канела
1 1/2 чаши сладко масло
1 пакет кори
Стъпка 1
Варете водата с двете чаши захар около 10 минути. Към края прибавете лимоновия сок и карамфила. Изключете котлона и оставете сиропа да се охлади.
Стъпка 2
Разтопете маслото и с част от него намажете една тава.
Стъпка 3
Смесете месото, лука, босилека, магданоза, ориза и малко риган в една купа. Можете да ги размесите с ръце, тъй като така се омесва найдобре.
Стъпка 4
С остър нож разрежете сладкиша на ромбчета.
Стъпка 5
Печете в предварително загрята фурна на 175 C до златисто.
Съвет за готвене, заглавие
Сервиране: Баклавата може да се сервира с останалия сироп.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Легенда
▶
Филе от пъстърва със зелен фасул и ечеми...
Открийте рецептата
Халуми със средиземноморски зеленчуци
Открийте рецептата
Вегетариански сукоташ
Открийте рецептата
Вижте още рецепти
Открийте също...
ЦАРЕВИЦА PREMIUM
Зеленчуков микс по хавайски с ориз
Зеленчуков микс по мексикански с ориз
Мини консерви Сладка царевица
Мексико микс GOLD
Червено цвекло на кубчета
Царевица "Супер сладка" - GOLD
Сладка царевица на зърна