1. >Retsepti
  2. >Супа със зрял боб

Супа със зрял боб

Easy
8 човек/души
60 мин
Съставки
за 8 човек/души
1 консерва (800 гр.) зрял фасул Bonduelle 

300 гр. пасирани домати

3 моркова

2 чушки

2 лука, средни

2 скилидки чесън

2 с. л. Слънчогледово олио

1 пащърнак

1 връзка магданоз

1 малка глава целина

1 с.л. червен пипер

Сол на вкус

Няколко листа дафинов лист

Няколко листенца магданоз
Съставки за 8човек/души
1 консерва (800 гр.) зрял фасул Bonduelle 

300 гр. пасирани домати

3 моркова

2 чушки

2 лука, средни

2 скилидки чесън

2 с. л. Слънчогледово олио

1 пащърнак

1 връзка магданоз

1 малка глава целина

1 с.л. червен пипер

Сол на вкус

Няколко листа дафинов лист

Няколко листенца магданоз
  1. Стъпка 1
    Нарежете лука, магданоза и целината на ситно. Нарежете морковите на полукръгчета, а чушките на средни кубчета. Чесънът се нарязва на ситно и се слага заедно с лука. 
  2. Стъпка 2
    Сотирайте лука и чесъна заедно в 2 с. л. мазнина. Готвим ги на слаб огън в захлупена тенджера за 5 минути, докато придобият златист цвят. След като лукът омекне, добавете пащърнака, магданоза и целината и ги задушете за още 5 минути на слаб огън в захлупен съд. Разбъркваме от време на време, за да не залепне.
  3. Стъпка 3
    Пригответе дресинга като смесите оцета, захарта и олиото. Добавете сол и черен пипер. Изсипете дресинга при салатата и разбъркайте.
  4. Стъпка 4
    Добавете 23 литра вода и оставете да ври на силен огън за около 30 минути. 
  5. Стъпка 5
    След като всички зеленчуци се сварят, добавете пасираните домати и варете още 5 минути на слаб огън.
  6. Стъпка 6
    Добавете магданоза накрая, при сервиране. Поръсете с малко червен лук за повече вкус.
Съвет за готвене, заглавие
За по-добра консистенция на супата можете да пасирате част от боба и да го добавите към супата заедно с пасираните домати. Можете да добавите люти чушки или пюре от люти чушки по време на готвене за по-пикантен вкус. 
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда