Салата с телешко и спанак по виетнамски

Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.
Лесни
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 големи пресни краставици

1 голям морков

Сол

250 гр. спанак

2 зелени лимона

2 лъжици рибен сос

1/2 лъжички захар

1/2 лъжичка смачкана чушка чили

1/2 лъжичка сусамово масло

1 скилидка чесън

Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)

1/4 чаша олио или зехтин

250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин

3 лъжици печени и накълцани фъстъци

Кориандър

Едро смлян пипер

1/4 чаша олио или зехтин

4 стръка голям пресен лук (целия)

1/4 лъжичка сол
Съставки за 4човек/души
1 големи пресни краставици

1 голям морков

Сол

250 гр. спанак

2 зелени лимона

2 лъжици рибен сос

1/2 лъжички захар

1/2 лъжичка смачкана чушка чили

1/2 лъжичка сусамово масло

1 скилидка чесън

Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)

1/4 чаша олио или зехтин

250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин

3 лъжици печени и накълцани фъстъци

Кориандър

Едро смлян пипер

1/4 чаша олио или зехтин

4 стръка голям пресен лук (целия)

1/4 лъжичка сол
  1. Стъпка 1
    Загрейте олиото до много висока температура. Добавете нарязания пресен лук и солта. Пържете, докато парчетата пресен лук станат хрупкави и започнат да покафеняват.
  2. Стъпка 2
    Също така може да се съхранява в хладилник в плътно затворен буркан (две седмици).
  3. Стъпка 3
    Нарежете моркова на колкото се може по-тънки парченца. Когато краставиците пуснат сок, отцедете ги, силно натискайки с ръка. Единия зелен лимон нарежете на парчета и оставете на страни.
  4. Стъпка 4
    С приготвения сос полейте краставиците и морковите, оставете за 5 минути, за да могат вкусовете да се слеят.
  5. Стъпка 5
    Върху слой спанак поставете парчета морков и краставици заедно със соса, около него подредете месото. Поръсете с 12 лъжички с останалото лучено олио, поръсете с фъстъците и прясно смления пипер.
Съвет за готвене, заглавие
Декорирайте с листа колеандър и парченца зелен лимон.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Крем супа от тиква със скариди

    Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.

  • Крем супа от печен карфиол с гъби

    Нов подход към обичайната рецепта за крем супа. Вкусът на варените зеленчуци ще се хареса на близките ви и ще успеете да събере всички за вечеря.

  • Лятна салата с Рио микс

    Здравословно и освежаващо! Приготвяйте най-добрите летни салати с Bonduelle!