Салата с телешко и спанак по виетнамски
Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.
Лесни
4 човек/души
45 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 големи пресни краставици
1 голям морков
Сол
250 гр. спанак
2 зелени лимона
2 лъжици рибен сос
1/2 лъжички захар
1/2 лъжичка смачкана чушка чили
1/2 лъжичка сусамово масло
1 скилидка чесън
Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)
1/4 чаша олио или зехтин
250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин
3 лъжици печени и накълцани фъстъци
Кориандър
Едро смлян пипер
1/4 чаша олио или зехтин
4 стръка голям пресен лук (целия)
1/4 лъжичка сол
1 голям морков
Сол
250 гр. спанак
2 зелени лимона
2 лъжици рибен сос
1/2 лъжички захар
1/2 лъжичка смачкана чушка чили
1/2 лъжичка сусамово масло
1 скилидка чесън
Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)
1/4 чаша олио или зехтин
250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин
3 лъжици печени и накълцани фъстъци
Кориандър
Едро смлян пипер
1/4 чаша олио или зехтин
4 стръка голям пресен лук (целия)
1/4 лъжичка сол
Съставки за 4човек/души
1 големи пресни краставици
1 голям морков
Сол
250 гр. спанак
2 зелени лимона
2 лъжици рибен сос
1/2 лъжички захар
1/2 лъжичка смачкана чушка чили
1/2 лъжичка сусамово масло
1 скилидка чесън
Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)
1/4 чаша олио или зехтин
250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин
3 лъжици печени и накълцани фъстъци
Кориандър
Едро смлян пипер
1/4 чаша олио или зехтин
4 стръка голям пресен лук (целия)
1/4 лъжичка сол
1 голям морков
Сол
250 гр. спанак
2 зелени лимона
2 лъжици рибен сос
1/2 лъжички захар
1/2 лъжичка смачкана чушка чили
1/2 лъжичка сусамово масло
1 скилидка чесън
Парче джинджифил (обелен и нарязан или настърган)
1/4 чаша олио или зехтин
250 гр. телешко (ростбийф или филе) нарязано на тънки парчета и запържени със зехтин
3 лъжици печени и накълцани фъстъци
Кориандър
Едро смлян пипер
1/4 чаша олио или зехтин
4 стръка голям пресен лук (целия)
1/4 лъжичка сол
- Стъпка 1Загрейте олиото до много висока температура. Добавете нарязания пресен лук и солта. Пържете, докато парчетата пресен лук станат хрупкави и започнат да покафеняват.
- Стъпка 2Също така може да се съхранява в хладилник в плътно затворен буркан (две седмици).
- Стъпка 3Нарежете моркова на колкото се може по-тънки парченца. Когато краставиците пуснат сок, отцедете ги, силно натискайки с ръка. Единия зелен лимон нарежете на парчета и оставете на страни.
- Стъпка 4С приготвения сос полейте краставиците и морковите, оставете за 5 минути, за да могат вкусовете да се слеят.
- Стъпка 5Върху слой спанак поставете парчета морков и краставици заедно със соса, около него подредете месото. Поръсете с 12 лъжички с останалото лучено олио, поръсете с фъстъците и прясно смления пипер.
Съвет за готвене, заглавие
Декорирайте с листа колеандър и парченца зелен лимон.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Крем супа от тиква със скариди
Идеална рецепта за любителите на морските дарове. Апетитният вкус на скаридите се подсилва от вкуса на тиквата и резултатът е бърза и питателна крем супа.
Крем супа от печен карфиол с гъби
Нов подход към обичайната рецепта за крем супа. Вкусът на варените зеленчуци ще се хареса на близките ви и ще успеете да събере всички за вечеря.
Лятна салата с Рио микс
Здравословно и освежаващо! Приготвяйте най-добрите летни салати с Bonduelle!
Открийте също...