1. >Retsepti
  2. >Ориз с боб по карибски

Ориз с боб по карибски

Easy
4 човек/души
65 мин
Съставки
за 4 човек/души
175 г Червен боб Bonduelle

4 обелени домата, премахнете семената и нарежете

3 стръка нарязан пресен лук

2 глави лук, дребно нарязан

2 скилидки чесън, дребно нарязани

4 клончета мащерка

25 г масло

350 г дългозърнест ориз

2 х 400 мл кокосово мляко от консерва

Прясно смлян черен пипер
Съставки за 4човек/души
175 г Червен боб Bonduelle

4 обелени домата, премахнете семената и нарежете

3 стръка нарязан пресен лук

2 глави лук, дребно нарязан

2 скилидки чесън, дребно нарязани

4 клончета мащерка

25 г масло

350 г дългозърнест ориз

2 х 400 мл кокосово мляко от консерва

Прясно смлян черен пипер
  1. Стъпка 1
    Бобът Kidney изсипете заедно с водата в тигана и оставете да заври, прикрийте, а след това намалете котлона и варете на бавен огън 5 минути. Премахнете пяната от повърхността.
  2. Стъпка 2
    Добавете доматите и нарязания пресен лук заедно със стария лук, чесъна, мащерката и маслото към боба и продължете да варите около 45 минути до омекване.
  3. Стъпка 3
    Извадете рибата и пържете на силен котлон докато цялата покафенее.
  4. Стъпка 4
    Бъркайте от време на време, за да избегнете загарянето на ориза на дъното на съда.
Съвет за готвене, заглавие
Начин на сервиране: Поръсете с няколко допълнителни листа мащерка.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда