Хлебни knedliki - houskowe knedliki
Рецепта за knedliki – традиционна чешка гарнитура към месото, сервирани вместо картофи или ориз. Knedliki са традиционна чешка гарнитура към местните ястия. Могат да бъдат хлебни, картофени или с мая. Последните често се предлагат и като десерт – сервирани със сладко и плодове.
Лесни
3 човек/души
60 мин
Съставки
за 3 човек/души
4 яйца
7 питки хляб
500 гр. брашно
2 лъжички сол
0,5 чаша прясно мляко
7 питки хляб
500 гр. брашно
2 лъжички сол
0,5 чаша прясно мляко
Съставки за 3човек/души
4 яйца
7 питки хляб
500 гр. брашно
2 лъжички сол
0,5 чаша прясно мляко
7 питки хляб
500 гр. брашно
2 лъжички сол
0,5 чаша прясно мляко
- Стъпка 1Яйцата се смесват със солта, а след това добавете брашното, млякото и внимателно разбъркайте, за да може в сместа да влезе много въздух – това е гаранция тя да стане пухкава.
- Стъпка 2Питките хляб нарежете на кубчета и добавете към тестото, като продължавате да бъркате.
- Стъпка 3Оставете размесената смес и изчакайте 0,5 часа.
- Стъпка 4След половин час, оформете от сместа продълговати парчета и варете 15 минути в подсолена, не вряща вода, след което ги обърнете на другата страна и варете още около 510 минути.
- Стъпка 5След сваряване, нарежете на парчета.
Съвет за готвене, заглавие
Knedliki се сервират към печено месо, задължително с добавено голямо количество сос.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Свинско с мексикански сос
Направете времето, което прекарвате със семейството си, незабравимо вкусно!
Такос с червен боб
Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации
Пролетни рулца със зеленчуци
Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.
Открийте също...