Херинга в олио

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие. Това е солена морска риба, маринована в олио с лук.
Лесни
5 човек/души
60 мин
Съставки
за 5 човек/души
0,5 кг солена херинга

3 глави лук

0,25 л олио

Мляко за накисване на херингата

Бахар и дафинов лист - на вкус
Съставки за 5човек/души
0,5 кг солена херинга

3 глави лук

0,25 л олио

Мляко за накисване на херингата

Бахар и дафинов лист - на вкус
  1. Стъпка 1
    Накиснете херингата в мляко за половин час (ще бъде по-малко солена и по-крехка).
  2. Стъпка 2
    Нарежете лука на кубчета или парчета.
  3. Стъпка 3
    Отцедете херингата и я нарежете на парчета с дебелина 2 см.
  4. Стъпка 4
    Наредете в буркан ред лук, парчета херинга и няколко зърна бахар и дафинов лист, заливайки отделните слоеве с олио.
  5. Стъпка 5
    Оставете буркана за един ден в хладилника.
Съвет за готвене, заглавие
Най-добре се консумира с топли хлебни изделия.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Свинско с мексикански сос

    Направете времето, което прекарвате със семейството си, незабравимо вкусно!

  • Такос с червен боб

    Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации

  • Пролетни рулца със зеленчуци

    Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.