Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби
Том Ям Кунг – най-известната супа в Тайланд е приготвяна на базата на пилешки бульон с гъби, резени и листа лимон и много обичаните от таите скариди. Всеки, който е бил в тази страна, със сигурност е трябвало да опита тази супа.
Изискани
4 човек/души
60 мин
Съставки
за 4 човек/души
20 скариди
4-5 чаши вода
3 глави дребен лук
2 лимонови треви
2 с.л. рибен сос
20 средно големи гъби
6 листа от зелен лимон
3 с.л. сок от зелен лимон
2-3 люти чушки
5 листа от кориандър
Зелен лук
4-5 чаши вода
3 глави дребен лук
2 лимонови треви
2 с.л. рибен сос
20 средно големи гъби
6 листа от зелен лимон
3 с.л. сок от зелен лимон
2-3 люти чушки
5 листа от кориандър
Зелен лук
Съставки за 4човек/души
20 скариди
4-5 чаши вода
3 глави дребен лук
2 лимонови треви
2 с.л. рибен сос
20 средно големи гъби
6 листа от зелен лимон
3 с.л. сок от зелен лимон
2-3 люти чушки
5 листа от кориандър
Зелен лук
4-5 чаши вода
3 глави дребен лук
2 лимонови треви
2 с.л. рибен сос
20 средно големи гъби
6 листа от зелен лимон
3 с.л. сок от зелен лимон
2-3 люти чушки
5 листа от кориандър
Зелен лук
- Стъпка 1Измийте и почистете скаридите оставяйки опашките. След това измийте и нарежете гъбите.
- Стъпка 2Налейте вода в тенджерата, добавете ситно нарязания лук, лимонената трева, рибения сос. Варете около 3 минути.
- Стъпка 3Изпържете добре тофуто.
- Стъпка 4В тенджерата изсипете листата на зелен лимон, излейте сока от зеления лимон, добавете лютите чушки.
- Стъпка 5След това покрийте с капак и оставете.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Патешки бутчета с пролетни зеленчуци
Цветна мозайка и впечатляващо ястие
Крем супа от грах с крокети от прошуто
Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство
Свинско с мексикански сос
Направете времето, което прекарвате със семейството си, незабравимо вкусно!
Открийте също...