1. >Retsepti
  2. >Салата с грах, маслини и песто

Салата с грах, маслини и песто

Вкусът на средиземноморската салата може лесно да бъде възпроизведен във вашата кухня. Грахът Bonduelle Vapeur може да помогне за това и да добави вкус към вашата средиземноморска салата.
Лесни
2 човек/души
15 мин
Съставки
за 2 човек/души
400 г Грах Bonduelle

60 г Сладка царевица Bonduelle

1 връзка зелен лук

5 кисели краставички

2 супени лъжици майонеза

3 супени лъжици песто

10-15 нарязани на шайби черни маслини

сок на 1/2 лимон

зехтин

сол

черен пипер
Съставки за 2човек/души
400 г Грах Bonduelle

60 г Сладка царевица Bonduelle

1 връзка зелен лук

5 кисели краставички

2 супени лъжици майонеза

3 супени лъжици песто

10-15 нарязани на шайби черни маслини

сок на 1/2 лимон

зехтин

сол

черен пипер
  1. Стъпка 1
    В купа за салата добавете нарязаните маслини, царевицата, предварително нарязания лук, ситно нарязаните кисели краставички, граха и овкусете със сол и черен пипер.
  2. Стъпка 2
    За дресинга добавете майонезата, соса песто, сока от половин лимон и разбъркайте всичко. След това смесете дресинга с всички продукти в купата и може да сервирате салатата.
  3. Стъпка 3
    Във висок тиган изсипете сока, получен от вече сготвеното месо, върху което добавете захар, царевично нишесте като разбърквате непрекъснато на слаб огън, докато се сгъсти.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Ризото с грах и мента

    Ризото с грах и мента

  • Пролетна паста с грах и аспержи

    Свежа рецепта, която носи пролетта в чинията Ви! Тази комбинация от паста и зеленчуци ще осигури минерали, аминокиселини и витамини, а Вие ще възвърнете енергията си.