Рулца от патладжан с микс от зеленчуци
Вкусна и ароматна рецепта за специални поводи
Изискани
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
200 г императорски микс Bonduelle
2 пресни патладжана
шепа салата валериана
5 супени лъжици брашно
4 супени лъжици пармезан
1 чаша слънчогледово олио
3 супени лъжици зехтин
няколко листа босилек
1 шепа кедрови ядки
3 скилидки чесън
щипка подправки
щипка къри на прах
сол
черен пипер
2 пресни патладжана
шепа салата валериана
5 супени лъжици брашно
4 супени лъжици пармезан
1 чаша слънчогледово олио
3 супени лъжици зехтин
няколко листа босилек
1 шепа кедрови ядки
3 скилидки чесън
щипка подправки
щипка къри на прах
сол
черен пипер
Съставки за 2човек/души
200 г императорски микс Bonduelle
2 пресни патладжана
шепа салата валериана
5 супени лъжици брашно
4 супени лъжици пармезан
1 чаша слънчогледово олио
3 супени лъжици зехтин
няколко листа босилек
1 шепа кедрови ядки
3 скилидки чесън
щипка подправки
щипка къри на прах
сол
черен пипер
2 пресни патладжана
шепа салата валериана
5 супени лъжици брашно
4 супени лъжици пармезан
1 чаша слънчогледово олио
3 супени лъжици зехтин
няколко листа босилек
1 шепа кедрови ядки
3 скилидки чесън
щипка подправки
щипка къри на прах
сол
черен пипер
- Стъпка 1Измийте патладжаните и ги подсушете с хартиена кърпа. Отрежете стъблото на патладжана и ги нарежете по дължина на филии. Подправете ги със сол, черен пипер, подправки от двете страни и след това ги оваляйте в брашно. Сложете ги в тиган със слънчогледово олио и ги оставете да се запържат 1-2 минути, докато придобият ръждив цвят. Поставете ги върху салфетка, така че излишната мазнина да попие.
- Стъпка 2Пригответе соса от песто от пресен босилек, валериана, чесън, зехтин, настърган пармезан, кедрови ядки, сол и черен пипер. Смесете всички съставки с пасатор, докато се образува хомогенна паста.
- Стъпка 3Изцедете добре царевицата и я сложете в тиган заедно с чери доматите и малко от соса песто. Нека покафенее леко, докато не стане еднородна смес. Подправете със сол и пипер.
- Стъпка 4Вземете всяка филия патладжан, добавете зеленчуковата смес върху тях, след което завийте на руло.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Агнешки котлет с пюре от грах и карфиол
Съберете цялото семейство на Великденската трапеза с традиционна рецепта с агнешка пържола и пюре от карфиол.
Огретен от карфиол с гриловано свинско
Лесна и вкусна рецепта
Печена ципура с уок зеленчуци
Много лесна рецепта с няколко съставки, но с богат вкус! Ципура, придружена от нашите уок зеленчуци на тиган, ще ви осигури чудесен обяд.
Открийте също...