Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Варен свински джолан с бял фасул

Изключително вкусно традиционно ястие

Стъпки на приготвяне

  • Сварете джолана във вода или в зеленчуков бульон за около 2 часа и запазете течността, защото може да я използвате.

  • Нарежете на ситни кубчета морковите, целината, пащърнака и лука. Сотирайте ги в тиган, в който сте загрели мазнината и сте сложили първо лука. Добавете мащерката и овкусете със сол.

  • Добавете нарязания на две половини джолан и оставете да се вари за около 10-15 минути. Когато зеленчуците са готови, добавете двете консерви Bonduelle Бретона в доматен сос и оставете на огъня за още 4-5 минути.

  • Изсипете цялото съдържание в йена и я оставете във фурната на 180°C за около 10 минути, за да се редуцира сосът и джоланът добре да се изпече.

Рецепти, които може да ви интересуват

Варен свински джолан с бял фасул
2 човека над 45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href=https://bonduelle.bg/produkt/bretona-zryal-fasul-s-pikanten-domaten-sos target=_blank rel=noopener><strong>2 консерви (860 г) Бретона в доматен сос Bonduelle</strong></a></p>
  • <p>700 г свински джолан</p>
  • <p>2 моркова</p>
  • <p>2 глави бял лук</p>
  • <p>2 корена пащърнак</p>
  • <p>1 малка целина</p>
  • <p>4 стръка целина (листата)</p>
  • <p>5 бр. дафинов лист</p>
  • <p>3 стръка мащерка</p>
  • <p>1 с.л. семена кимион</p>
  • <p>олио</p>
  • <p>1,5 л вода или зеленчуков бульон</p>
  • <p>черен пипер на зърна</p>
  • <p>сол</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете джолана във вода или в зеленчуков бульон за около 2 часа и запазете течността, защото може да я използвате.

  • Стъпка 2

    Нарежете на ситни кубчета морковите, целината, пащърнака и лука. Сотирайте ги в тиган, в който сте загрели мазнината и сте сложили първо лука. Добавете мащерката и овкусете със сол.

  • Стъпка 3

    Добавете нарязания на две половини джолан и оставете да се вари за около 10-15 минути. Когато зеленчуците са готови, добавете двете консерви Bonduelle Бретона в доматен сос и оставете на огъня за още 4-5 минути.

  • Стъпка 4

    Изсипете цялото съдържание в йена и я оставете във фурната на 180°C за около 10 минути, за да се редуцира сосът и джоланът добре да се изпече.