Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Варен свински джолан с бял фасул

Изключително вкусно традиционно ястие

Стъпки на приготвяне

  • Сварете джолана във вода или в зеленчуков бульон за около 2 часа и запазете течността, защото може да я използвате.

  • Нарежете на ситни кубчета морковите, целината, пащърнака и лука. Сотирайте ги в тиган, в който сте загрели мазнината и сте сложили първо лука. Добавете мащерката и овкусете със сол.

  • Добавете нарязания на две половини джолан и оставете да се вари за около 10-15 минути. Когато зеленчуците са готови, добавете двете консерви Bonduelle Бретона в доматен сос и оставете на огъня за още 4-5 минути.

  • Изсипете цялото съдържание в йена и я оставете във фурната на 180°C за около 10 минути, за да се редуцира сосът и джоланът добре да се изпече.

Рецепти, които може да ви интересуват

Варен свински джолан с бял фасул
2 човека над 45 минути Трудно
СЪСТАВКИ
  • 2 консерви (860 г) Бретона в доматен сос Bonduelle

  • 700 г свински джолан

  • 2 моркова

  • 2 глави бял лук

  • 2 корена пащърнак

  • 1 малка целина

  • 4 стръка целина (листата)

  • 5 бр. дафинов лист

  • 3 стръка мащерка

  • 1 с.л. семена кимион

  • олио

  • 1,5 л вода или зеленчуков бульон

  • черен пипер на зърна

  • сол

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сварете джолана във вода или в зеленчуков бульон за около 2 часа и запазете течността, защото може да я използвате.

  • Стъпка 2

    Нарежете на ситни кубчета морковите, целината, пащърнака и лука. Сотирайте ги в тиган, в който сте загрели мазнината и сте сложили първо лука. Добавете мащерката и овкусете със сол.

  • Стъпка 3

    Добавете нарязания на две половини джолан и оставете да се вари за около 10-15 минути. Когато зеленчуците са готови, добавете двете консерви Bonduelle Бретона в доматен сос и оставете на огъня за още 4-5 минути.

  • Стъпка 4

    Изсипете цялото съдържание в йена и я оставете във фурната на 180°C за около 10 минути, за да се редуцира сосът и джоланът добре да се изпече.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.