Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Шакшука с нахут

Влезте в кухнята на Магреб с една от най-вкусните, засищащи и бързи рецепти.

Стъпки на приготвяне

  • В тиган с малко маслиново масло изсипете нарязаните лук, чушки, чесън и билките, докато омекнат. Добавете доматения сок и подправете със сол и черен пипер, сладкия и пикантния червен пипер.
    Варете за кратко, за да се сгъсти соса, след което добавете нахута и разбъркайте.

  • С лъжица оформете 3 гнезда в ястието, като във всяко гнездо чуквате по 1 яйце. Оставете тигана на тих огън с капак, докато яйцата станат готови, в зависимост от това колко рохки искате да станат.

  • Когато ястието е готово, махнете тигана от котлона и добавете пресния магданоз. Ястието е готово за сервиране!

Рецепти, които може да ви интересуват

Шакшука с нахут
3 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 300 г Нахут Vapeur Bonduelle

  • 300 g доматен сок

  • 150 г козе сирене

  • 3 зелени/червени/жълти чушки

  • 3 яйца

  • 2 скилидки чесън

  • 1/2 лук

  • връзка магданоз

  • смлени люти чушки

  • пушен червен пипер

  • маслиново масло

  • сол

  • черен пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    В тиган с малко маслиново масло изсипете нарязаните лук, чушки, чесън и билките, докато омекнат. Добавете доматения сок и подправете със сол и черен пипер, сладкия и пикантния червен пипер.
    Варете за кратко, за да се сгъсти соса, след което добавете нахута и разбъркайте.

  • Стъпка 2

    С лъжица оформете 3 гнезда в ястието, като във всяко гнездо чуквате по 1 яйце. Оставете тигана на тих огън с капак, докато яйцата станат готови, в зависимост от това колко рохки искате да станат.

  • Стъпка 3

    Когато ястието е готово, махнете тигана от котлона и добавете пресния магданоз. Ястието е готово за сервиране!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.