Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Пълнени чушки с червен фасул

Пълнените чушки са основно ястие в много страни от Югоизточна Европа. Те са част от нашата култура и традиция, но всеки регион има различни начини за приготвянето им и всички са добри! Изберете да изненадате любимите си хора с рецепта за чушки, пълнени с червен боб!

Стъпки на приготвяне

  • Сложете каймата в предварително загрят тиган с малко олио. След като месото започне да се готви и разпада, добавете нарязания лук и чесъна и овкусете всичко с червен пипер, сол, черен пипер, розмарин, мащерка и лют пипер на прах.

  • Към вече готовото месо добавете предварително сварения ориз, зеления лук и доматите и оставете всичко да се готви за няколко минути, а накрая добавете червения боб Bonduelle.

  • Оставете ястието да се хомогенизира и след това напълнете чушките с получената плънка. Подредете пълнените чушки в тава, добавете вода/бульон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете във фурната за 20 минути.

  • След като чушките се сготвят, махнете фолиото и добавете настърган кашкавал върху всяка чушка. Оставете ги във фурната за още 5 минути и са готови за сервиране.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пълнени чушки с червен фасул
4 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 400г червен фасул Bonduelle

  • 500г кайма

  • 200г консервирани домати

  • 200г ориз

  • 200г сирене за гратен

  • 7 чушки

  • 1 глава лук

  • 2 стръка пресен лук

  • 3 скилидки чесън

  • червен пипер

  • лют пипер на прах

  • розмарин

  • мащерка

  • мазнина

  • сол

  • пипер

Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сложете каймата в предварително загрят тиган с малко олио. След като месото започне да се готви и разпада, добавете нарязания лук и чесъна и овкусете всичко с червен пипер, сол, черен пипер, розмарин, мащерка и лют пипер на прах.

  • Стъпка 2

    Към вече готовото месо добавете предварително сварения ориз, зеления лук и доматите и оставете всичко да се готви за няколко минути, а накрая добавете червения боб Bonduelle.

  • Стъпка 3

    Оставете ястието да се хомогенизира и след това напълнете чушките с получената плънка. Подредете пълнените чушки в тава, добавете вода/бульон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете във фурната за 20 минути.

  • Стъпка 4

    След като чушките се сготвят, махнете фолиото и добавете настърган кашкавал върху всяка чушка. Оставете ги във фурната за още 5 минути и са готови за сервиране.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.