Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Пълнени чушки с червен фасул

Пълнените чушки са основно ястие в много страни от Югоизточна Европа. Те са част от нашата култура и традиция, но всеки регион има различни начини за приготвянето им и всички са добри! Изберете да изненадате любимите си хора с рецепта за чушки, пълнени с червен боб!

Стъпки на приготвяне

  • Сложете каймата в предварително загрят тиган с малко олио. След като месото започне да се готви и разпада, добавете нарязания лук и чесъна и овкусете всичко с червен пипер, сол, черен пипер, розмарин, мащерка и лют пипер на прах.

  • Към вече готовото месо добавете предварително сварения ориз, зеления лук и доматите и оставете всичко да се готви за няколко минути, а накрая добавете червения боб Bonduelle.

  • Оставете ястието да се хомогенизира и след това напълнете чушките с получената плънка. Подредете пълнените чушки в тава, добавете вода/бульон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете във фурната за 20 минути.

  • След като чушките се сготвят, махнете фолиото и добавете настърган кашкавал върху всяка чушка. Оставете ги във фурната за още 5 минути и са готови за сервиране.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пълнени чушки с червен фасул
4 човека 30-45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/cherven-bob" target="_blank" rel="noopener">400г червен фасул Bonduelle</a></p>
  • <p>500г кайма</p>
  • <p>200г консервирани домати</p>
  • <p>200г ориз</p>
  • <p>200г сирене за гратен</p>
  • <p>7 чушки</p>
  • <p>1 глава лук</p>
  • <p>2 стръка пресен лук</p>
  • <p>3 скилидки чесън</p>
  • <p>червен пипер</p>
  • <p>лют пипер на прах</p>
  • <p>розмарин</p>
  • <p>мащерка</p>
  • <p>мазнина</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>пипер</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Сложете каймата в предварително загрят тиган с малко олио. След като месото започне да се готви и разпада, добавете нарязания лук и чесъна и овкусете всичко с червен пипер, сол, черен пипер, розмарин, мащерка и лют пипер на прах.

  • Стъпка 2

    Към вече готовото месо добавете предварително сварения ориз, зеления лук и доматите и оставете всичко да се готви за няколко минути, а накрая добавете червения боб Bonduelle.

  • Стъпка 3

    Оставете ястието да се хомогенизира и след това напълнете чушките с получената плънка. Подредете пълнените чушки в тава, добавете вода/бульон и покрийте с алуминиево фолио. Оставете във фурната за 20 минути.

  • Стъпка 4

    След като чушките се сготвят, махнете фолиото и добавете настърган кашкавал върху всяка чушка. Оставете ги във фурната за още 5 минути и са готови за сервиране.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.