Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Печени сладки картофи с нахут и киноа

Впечатляващ и здравословен обяд за четирима

Стъпки на приготвяне

  • Измийте картофите и ги нарежете на половина по дължина. Сложете ги в тавичка, като ги набоцкате с вилица и поръсите с малко зехтин. Пекат се на 200 градуса за около 1 час и 15 минути.

  • След като сте отцедили нахута, сложете го с малко зехтин в тиган и добавете подправките - сол, къри, кимион, червен пипер. Оставете около 2-3 минути.

  • Подгответе киноата - в малка касерола и 200 гр вода я оставете да поври, след което я облейте хубаво със студена вода и помощта на цедка.

  • Издълбайте малки кошнички във всеки от картофите и ги запълнете със сместа от нахута и киноата. Аранжирайте с малко магданоз.

Рецепти, които може да ви интересуват

Печени сладки картофи с нахут и киноа
4 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/nakhut" target="_blank" rel="noopener">1 консерва нахут Bonduelle</a></p>
  • <p>2 сладки картофа</p>
  • <p>50 мл зехтин</p>
  • <p>2 с.л. зехтин</p>
  • <p>сол</p>
  • <p>1/2 ч.л. къри</p>
  • <p>1/2 ч.л. кимион</p>
  • <p>1 ч.л. червен пипер</p>
  • <p>100 г киноа</p>
  • <p>200 мл вода</p>
  • <p>2 стръка магданоз</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Измийте картофите и ги нарежете на половина по дължина. Сложете ги в тавичка, като ги набоцкате с вилица и поръсите с малко зехтин. Пекат се на 200 градуса за около 1 час и 15 минути.

  • Стъпка 2

    След като сте отцедили нахута, сложете го с малко зехтин в тиган и добавете подправките - сол, къри, кимион, червен пипер. Оставете около 2-3 минути.

  • Стъпка 3

    Подгответе киноата - в малка касерола и 200 гр вода я оставете да поври, след което я облейте хубаво със студена вода и помощта на цедка.

  • Стъпка 4

    Издълбайте малки кошнички във всеки от картофите и ги запълнете със сместа от нахута и киноата. Аранжирайте с малко магданоз.