Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Медальони със сини сливи

Свински медальони на скара със сини сливи и червено вино.

Стъпки на приготвяне

  • Нарежете филето на кръгчета, направете го по-тънко със специален чук, овкусете със сол и пипер, овъргаляйте го в брашно и го изпържете в тиган с горещо олио.
  • Когато получи приятен загар и от двете страни, добавете останолото брашно и захар, ситно нарязания чесън, карамфила и червеното вино.
  • После добавете сливите и магданоза. Оставете го да се готви около 5 минути. Сосът трябва да е умерено гъст.

Рецепти, които може да ви интересуват

Медальони със сини сливи
4 човека 30-45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 200 гр Бейби морковчета Bonduelle
  • 50 гр сливи
  • 20 гр брашно
  • Сол
  • Пипер
  • Магданоз
  • 200 мл червено вино
  • 400 гр варен ориз
  • 500 гр свинско филе
  • 20 гр захар
  • Чесън
  • Карамфил
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Нарежете филето на кръгчета, направете го по-тънко със специален чук, овкусете със сол и пипер, овъргаляйте го в брашно и го изпържете в тиган с горещо олио.

  • Стъпка 2

    Когато получи приятен загар и от двете страни, добавете останолото брашно и захар, ситно нарязания чесън, карамфила и червеното вино.

  • Стъпка 3

    После добавете сливите и магданоза. Оставете го да се готви около 5 минути. Сосът трябва да е умерено гъст.