Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Лодки от сладки картофи с нахут

Вкусно и хранително! Рецепта, подходяща за семеен обяд.

Стъпки на приготвяне

  • Предварително загрейте фурната на 180 градуса и след това сложете сладките картофи, нарязани на половинки, за около 45-50 мин. Оставете ги да се охладят и след това ги издълбайте с лъжица.

  • Загрейте тиган с незалепващо покритие на среден огън, добавете нахута и го гответе докато стане златист.

  • Добавете зехтина в тигана с нахута, след това добавете чесън и го запържете леко. Добавете спанака и сметаната. Подправете на вкус със сол, пипер и къри. Оставете тигана на котлона докато сместа се сгъсти, след това изключете и оставете настрана за няколко минути.

  • Напълнете картофените лодки с плънката, поръсете с лютия пипер и украсете с микро растенията.

Рецепти, които може да ви интересуват

Лодки от сладки картофи с нахут
2 човека 15-30 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • <p><a href="https://bonduelle.bg/produkt/mini-konservi-nahut" target="_blank" rel="noopener">1 консерва (65 г) нахут Bonduelle</a></p>
  • <p>200 мл сметана</p>
  • <p>2 средни сладки картофа</p>
  • <p>бейби спанак около две шепи</p>
  • <p>1 скилидка фино нарязан чесън</p>
  • <p>няколко стръка кориандър</p>
  • <p>няколко нишки от микро растения от червена ряпа</p>
  • <p>1 с.л. зехтин</p>
  • <p>1 ч.л. тахан</p>
  • <p>1 с.л. къри</p>
  • <p>1 с.л. лют пипер</p>
  • <p>сол и пипер на вкус</p>
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Предварително загрейте фурната на 180 градуса и след това сложете сладките картофи, нарязани на половинки, за около 45-50 мин. Оставете ги да се охладят и след това ги издълбайте с лъжица.

  • Стъпка 2

    Загрейте тиган с незалепващо покритие на среден огън, добавете нахута и го гответе докато стане златист.

  • Стъпка 3

    Добавете зехтина в тигана с нахута, след това добавете чесън и го запържете леко. Добавете спанака и сметаната. Подправете на вкус със сол, пипер и къри. Оставете тигана на котлона докато сместа се сгъсти, след това изключете и оставете настрана за няколко минути.

  • Стъпка 4

    Напълнете картофените лодки с плънката, поръсете с лютия пипер и украсете с микро растенията.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description