Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Херинга в олио

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие. Това е солена морска риба, маринована в олио с лук.

Стъпки на приготвяне

  • Накиснете херингата в мляко за половин час (ще бъде по-малко солена и по-крехка).
  • Нарежете лука на кубчета или парчета.
  • Отцедете херингата и я нарежете на парчета с дебелина 2 см.
  • Наредете в буркан ред лук, парчета херинга и няколко зърна бахар и дафинов лист, заливайки отделните слоеве с олио.
  • Оставете буркана за един ден в хладилника.

Рецепти, които може да ви интересуват

Херинга в олио
5 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 0,5 кг солена херинга
  • 3 глави лук
  • 0,25 л олио
  • Мляко за накисване на херингата
  • Бахар и дафинов лист - на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1
    Накиснете херингата в мляко за половин час (ще бъде по-малко солена и по-крехка).
  • Стъпка 2
    Нарежете лука на кубчета или парчета.
  • Стъпка 3
    Отцедете херингата и я нарежете на парчета с дебелина 2 см.
  • Стъпка 4
    Наредете в буркан ред лук, парчета херинга и няколко зърна бахар и дафинов лист, заливайки отделните слоеве с олио.
  • Стъпка 5
    Оставете буркана за един ден в хладилника.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.