Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Херинга в олио

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие. Това е солена морска риба, маринована в олио с лук.

Стъпки на приготвяне

  • Накиснете херингата в мляко за половин час (ще бъде по-малко солена и по-крехка).

  • Нарежете лука на кубчета или парчета.

  • Отцедете херингата и я нарежете на парчета с дебелина 2 см.

  • Наредете в буркан ред лук, парчета херинга и няколко зърна бахар и дафинов лист, заливайки отделните слоеве с олио.

  • Оставете буркана за един ден в хладилника.

Рецепти, които може да ви интересуват

Херинга в олио
5 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 0,5 кг солена херинга
  • 3 глави лук
  • 0,25 л олио
  • Мляко за накисване на херингата
  • Бахар и дафинов лист - на вкус
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Накиснете херингата в мляко за половин час (ще бъде по-малко солена и по-крехка).

  • Стъпка 2

    Нарежете лука на кубчета или парчета.

  • Стъпка 3

    Отцедете херингата и я нарежете на парчета с дебелина 2 см.

  • Стъпка 4

    Наредете в буркан ред лук, парчета херинга и няколко зърна бахар и дафинов лист, заливайки отделните слоеве с олио.

  • Стъпка 5

    Оставете буркана за един ден в хладилника.