Пица с царевица, люта чушка и италиански салам
Вкусна пица за запомнящи се моменти!
Достъпни
1 човек/души
45 мин
Съставки
за 1 човек/души
Съставки за тестото:
500 г брашно
325 мл топла вода
2 с.л. зехтин
8 г суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. Сол
Съставки за соса:
1 консерва (400 г) домати
4 листа свеж босилек
3 с.л. Зехтин
3 скилидки чесън
1 с.л. сол
Топинг:
1 консерва (310 г) царевица с люта чушка Bonduelle
12 малки парчета моцарела
10 чери домата
8 ивици италиански салам
3-4 листа босилек
3-4 с.л. Пармезан
1 шепа рукула
500 г брашно
325 мл топла вода
2 с.л. зехтин
8 г суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. Сол
Съставки за соса:
1 консерва (400 г) домати
4 листа свеж босилек
3 с.л. Зехтин
3 скилидки чесън
1 с.л. сол
Топинг:
1 консерва (310 г) царевица с люта чушка Bonduelle
12 малки парчета моцарела
10 чери домата
8 ивици италиански салам
3-4 листа босилек
3-4 с.л. Пармезан
1 шепа рукула
Съставки за 1 човек/души
Съставки за тестото:
500 г брашно
325 мл топла вода
2 с.л. зехтин
8 г суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. Сол
Съставки за соса:
1 консерва (400 г) домати
4 листа свеж босилек
3 с.л. Зехтин
3 скилидки чесън
1 с.л. сол
Топинг:
1 консерва (310 г) царевица с люта чушка Bonduelle
12 малки парчета моцарела
10 чери домата
8 ивици италиански салам
3-4 листа босилек
3-4 с.л. Пармезан
1 шепа рукула
500 г брашно
325 мл топла вода
2 с.л. зехтин
8 г суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. Сол
Съставки за соса:
1 консерва (400 г) домати
4 листа свеж босилек
3 с.л. Зехтин
3 скилидки чесън
1 с.л. сол
Топинг:
1 консерва (310 г) царевица с люта чушка Bonduelle
12 малки парчета моцарела
10 чери домата
8 ивици италиански салам
3-4 листа босилек
3-4 с.л. Пармезан
1 шепа рукула
- Стъпка 1Подгответе тестото за пицата от: пресято брашно, за да стане тестото по-въздушно, гореща вода, в която сте разтворили сухата мая, след това постепенно добавете захарта, солта и олиото. Смесете добре всички съставки докато тестото спре да лепне. Покрийте го с фолио и го оставете за 2 часа в топла стая, така че да увеличи обема си два пъти.
- Стъпка 2Разточете тестото за пица на дъска като добавите толкова брашно, колкото прецените, така че да не залепва. Оформете кръгло тесто около 28 см по диагонал или в зависимост от размера на тавата ви.
- Стъпка 3Вземете 2 купички, в които ще сервирате зеленчуковото желе и ги декорирайте с малко грах, царевица, нарязани моркови, чушка, пащърнак и магданоз. Сипете супата и после я оставете в хладилника за около 34 часа.
- Стъпка 4Към тестото за пица добавете 34 с.л. от доматения сос, който е изстинал междувременно, моцарела настъргана на ръка, царевица с люта чушка, италиански колбас, също нарязан на ситно, чери доматчетата, нарязани на половинки, пармезан и босилек. Сложете пицата в предварително загрята фурна на 230°C за 1520 минути. След като я извадите, добавете шепа рукола и 34 листенца пресен босилек.
Открийте също...