1. >Retsepti
  2. >Картофена кремсупа с ориз от броколи

Картофена кремсупа с ориз от броколи

4 човек/души
Съставки
за 4 човек/души
40 г масло

3 стръка нарязан на колелца праз

1 глава ситно нарязан лук

5 средно големи картофа нарязани на тънки колелца

½ ч.л. сушен майоран

¼ ч.л. сушена мащерка

1 дафинов лист

1 л пилешки бульон

60 мл пъномаслена сметана

1 опаковка ориз от броколи Bonduelle

30 г орехови ядки

2 с.л. зехтин

1 с.л. лимонов сок

сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
40 г масло

3 стръка нарязан на колелца праз

1 глава ситно нарязан лук

5 средно големи картофа нарязани на тънки колелца

½ ч.л. сушен майоран

¼ ч.л. сушена мащерка

1 дафинов лист

1 л пилешки бульон

60 мл пъномаслена сметана

1 опаковка ориз от броколи Bonduelle

30 г орехови ядки

2 с.л. зехтин

1 с.л. лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Рецепти с

100% БРОКОЛИ, НАРЯЗАНИ ВЪВ ФОРМАТА НА ОРИЗ
  1. Стъпка 1
    В тенджера разтопете маслото на средно силен огън. Добавете праза и лука, намалете котлона и гответе 10 минути.
  2. Стъпка 2
    Сложете картофите, посолете, подправете с черен пипер и добавете подправките. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 12-15 минути.
  3. Стъпка 3
    Налейте бульона, кипнете, намалете котлона и гответе 30 минути, частично покрито с капак. Пасирайте супата, добавете 2/3 от броколите, разбъркайте и свалете от котлона.
  4. Стъпка 4
    Охладете и добавете сметаната.
  5. Стъпка 5
    Сервирайте с останалите броколи смесени с нарязаните орехи, зехтина и лимоновия сок.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +