Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Ряпа

Хранителни стойности в 100 г ряпа:

14 калории, 1.10 г протеин, 2.63 г въглехидрати, 0.10 г мазнини.

По съдържание на витамин С, ряпата почти два пъти превъзхожда портокала, лимона и зелето. Освен това, ряпата е богата още на витамини А, В1, В2, В5, РР, каротин, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, натрий, сяра, малко количество манган и йод.

Полезни действия на марулята:

Ряпата често намира приложение не само в кухнята, но и в медицината, заради своите лечебни свойства. Тя се използва за почистване и лекуване на стомаха и червата и има антисептично действие. 

Поради ниското съдържание на калории, ряпата е много подходяща за намаляване на теглото. Препоръчва се и при захарен диабет, заболявания на черния дроб и жлъчния мехур. Помага за нормализирането на обмена на веществата и стимулира дейността на стомашно-чревния тракт. Доказано е, че съдържащите се в зеленчука антицианини и серни съединения, като глюкозинолати, имат защитни ефекти върху черния дроб.

Също така, ряпата помага за поддържане на нивата на кръвна захар. Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.