Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Здравословно хранене: японска кухня от и за сърцето-риба, ориз и броколи

 

Здравословна храна

Японците сигурно знаят тайната на "щастливи завинаги", защото хората на острова държат рекорда за най-дълъг живот в света.

Как го правят? Здравословната храна е един от главните фактори: риба, ориз, много зеленчуци, зелен чай и почти никакви сладкиши. Всички те са много богати на Омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето. Храната не е просто храна, храненето е ритуал: те обръщат особено внимание на порцията, която е сервирана и начина, по който се сервира.

Японците отделят време не просто за хранене, но да се насладят и на аромата.

Цялата японската култура на хранене е изградена върху следния принцип: "Яж закуската си като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк". Рибата обикновено е съпроводена с ориз и голямо разнообразие от салати като салата от авокадо, зелена салата, поръсена със сусам, салата от морски водорасли или гари (вид маринован джинджифил). Соевите зърна, зелето, броколито, репичките, хряна (уасаби) също са популярни ястия за гарнитура в допълнение към традиционния ориз.


Рецепти, които може да ви интересуват

Döner Kebab – Агнешко печено на скара
Döner Kebab – Агнешко печено на скара

Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб.

4 човека над 45 минути Лесно
Пържен шаран със сладка царевица
Пържен шаран със сладка царевица

Прочетете как да готвите шаран по различен начин и изненадайте вас и семейството ви.

4 човека 30-45 минути Трудно
Пролетни зеленчуци, изпечени на фурна
Пролетни зеленчуци, изпечени на фурна

Лесна и вкусна пролетна рецепта, еднакво подходяща за офиса и вкъщи.

4 човека 30-45 минути Лесно
Хрупкава пъстърва с моркови и броколи
Хрупкава пъстърва с моркови и броколи

Пъстърва, увита в тънки резени бекон.

4 човека 15-30 минути Лесно
Здравословно хранене: японска кухня от и за сърцето-риба, ориз и броколи
 

Здравословна храна

Японците сигурно знаят тайната на "щастливи завинаги", защото хората на острова държат рекорда за най-дълъг живот в света.

Как го правят? Здравословната храна е един от главните фактори: риба, ориз, много зеленчуци, зелен чай и почти никакви сладкиши. Всички те са много богати на Омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето. Храната не е просто храна, храненето е ритуал: те обръщат особено внимание на порцията, която е сервирана и начина, по който се сервира.

Японците отделят време не просто за хранене, но да се насладят и на аромата.

Цялата японската култура на хранене е изградена върху следния принцип: "Яж закуската си като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк". Рибата обикновено е съпроводена с ориз и голямо разнообразие от салати като салата от авокадо, зелена салата, поръсена със сусам, салата от морски водорасли или гари (вид маринован джинджифил). Соевите зърна, зелето, броколито, репичките, хряна (уасаби) също са популярни ястия за гарнитура в допълнение към традиционния ориз.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.