Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Здравословно хранене: японска кухня от и за сърцето-риба, ориз и броколи

 

Здравословна храна

Японците сигурно знаят тайната на "щастливи завинаги", защото хората на острова държат рекорда за най-дълъг живот в света.

Как го правят? Здравословната храна е един от главните фактори: риба, ориз, много зеленчуци, зелен чай и почти никакви сладкиши. Всички те са много богати на Омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето. Храната не е просто храна, храненето е ритуал: те обръщат особено внимание на порцията, която е сервирана и начина, по който се сервира.

Японците отделят време не просто за хранене, но да се насладят и на аромата.

Цялата японската култура на хранене е изградена върху следния принцип: "Яж закуската си като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк". Рибата обикновено е съпроводена с ориз и голямо разнообразие от салати като салата от авокадо, зелена салата, поръсена със сусам, салата от морски водорасли или гари (вид маринован джинджифил). Соевите зърна, зелето, броколито, репичките, хряна (уасаби) също са популярни ястия за гарнитура в допълнение към традиционния ориз.


Рецепти, които може да ви интересуват

Мексиканска салата с паста и риба тон
Мексиканска салата с паста и риба тон

Здравословна и хранителна салата с уникален вкусов микс

2 човека 15-30 минути Умерено
Салата асорти с млечен дресинг
Салата асорти с млечен дресинг

Салата с моркови, целина и царевица и малко лек млечен дресинг

2 човека 30-45 минути Лесно
Салата с царевица и пуешки гърди
Салата с царевица и пуешки гърди

Това е здравословно и вкусно ястие с лека консистенция, което може да се сервира както за обяд, така и за вечеря.

2 човека 30-45 минути Лесно
Салата с царевица чили, синьо сирене и орехи
Салата с царевица чили, синьо сирене и орехи

Много специална салата заради пикантния вкус на царевица с люти чушки Bonduelle и синьо сирене

4 човека под 15 минути Лесно
Здравословно хранене: японска кухня от и за сърцето-риба, ориз и броколи
 

Здравословна храна

Японците сигурно знаят тайната на "щастливи завинаги", защото хората на острова държат рекорда за най-дълъг живот в света.

Как го правят? Здравословната храна е един от главните фактори: риба, ориз, много зеленчуци, зелен чай и почти никакви сладкиши. Всички те са много богати на Омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето. Храната не е просто храна, храненето е ритуал: те обръщат особено внимание на порцията, която е сервирана и начина, по който се сервира.

Японците отделят време не просто за хранене, но да се насладят и на аромата.

Цялата японската култура на хранене е изградена върху следния принцип: "Яж закуската си като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк". Рибата обикновено е съпроводена с ориз и голямо разнообразие от салати като салата от авокадо, зелена салата, поръсена със сусам, салата от морски водорасли или гари (вид маринован джинджифил). Соевите зърна, зелето, броколито, репичките, хряна (уасаби) също са популярни ястия за гарнитура в допълнение към традиционния ориз.