Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Здравословно хранене: японска кухня от и за сърцето-риба, ориз и броколи

 

Здравословна храна

Японците сигурно знаят тайната на "щастливи завинаги", защото хората на острова държат рекорда за най-дълъг живот в света.

Как го правят? Здравословната храна е един от главните фактори: риба, ориз, много зеленчуци, зелен чай и почти никакви сладкиши. Всички те са много богати на Омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето. Храната не е просто храна, храненето е ритуал: те обръщат особено внимание на порцията, която е сервирана и начина, по който се сервира.

Японците отделят време не просто за хранене, но да се насладят и на аромата.

Цялата японската култура на хранене е изградена върху следния принцип: "Яж закуската си като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк". Рибата обикновено е съпроводена с ориз и голямо разнообразие от салати като салата от авокадо, зелена салата, поръсена със сусам, салата от морски водорасли или гари (вид маринован джинджифил). Соевите зърна, зелето, броколито, репичките, хряна (уасаби) също са популярни ястия за гарнитура в допълнение към традиционния ориз.


Рецепти, които може да ви интересуват

Фалафел с цвекло

Фалафел с цвекло

Внимание: нарязаното на парчета цвекло може да се замени с нарязано на кубчета цвекло

2 човека 15-30 минути Умерено
Царевичен кекс

Царевичен кекс

Рецепта за египетски царевичен кекс. Невероятно е вкусен с парчета ананас от консерва.

4 човека над 45 минути Лесно
Мексиканска салата с паста и риба тон

Мексиканска салата с паста и риба тон

Здравословна и хранителна салата с уникален вкусов микс

2 човека 15-30 минути Умерено
Фузили с гъби и спанак

Фузили с гъби и спанак

Много ароматно италианско ястие лесно за приготвяне

2 човека 15-30 минути Лесно
Здравословно хранене: японска кухня от и за сърцето-риба, ориз и броколи
 

Здравословна храна

Японците сигурно знаят тайната на "щастливи завинаги", защото хората на острова държат рекорда за най-дълъг живот в света.

Как го правят? Здравословната храна е един от главните фактори: риба, ориз, много зеленчуци, зелен чай и почти никакви сладкиши. Всички те са много богати на Омега-3 мастни киселини, които са полезни за сърцето. Храната не е просто храна, храненето е ритуал: те обръщат особено внимание на порцията, която е сервирана и начина, по който се сервира.

Японците отделят време не просто за хранене, но да се насладят и на аромата.

Цялата японската култура на хранене е изградена върху следния принцип: "Яж закуската си като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк". Рибата обикновено е съпроводена с ориз и голямо разнообразие от салати като салата от авокадо, зелена салата, поръсена със сусам, салата от морски водорасли или гари (вид маринован джинджифил). Соевите зърна, зелето, броколито, репичките, хряна (уасаби) също са популярни ястия за гарнитура в допълнение към традиционния ориз.