Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Варенето срещу готвенето на пара. Време за приготвяне на зеленчуците

Готвенето на пара е идеално решение не само за поддръжниците на здравословното хранене. Този метод ви позволява да приготвяте ястия и да спестявате време. Задушаването протича много по-бързо от традиционното готвене във вода. Например, времето за задушаване на спанака се намалява с около две минути, а с патладжана можете да спестите до 15 минути. Защо е така? Това се определя от метода на топлопренасяне и температурата на обработка над 120°C. Освен това ястията на пара не трябва непрекъснато да се наглеждат или разбъркват, което също ви спестява време. По-краткото време за готвене намалява и загубата на хранителни вещества в продуктите на пара. Традиционното готвене причинява 40% загуба на витамини и минерали. В случая с витамин С загубите може да са до 70%. Зеленчуците, готвени във вода, запазват само 36% от витамин А, а при тези на пара процентът е до 62%. Витамините от група B също намаляват в продуктите при процеса на готвене. Варенето срещу готвенето на пара. Време за приготвяне на зеленчуците.

Проверете сами и вижте кой процес ще ви спести повече време.

Забавлявайте се и творете: Тайни на готвенето и задушаването


Рецепти, които може да ви интересуват

Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс
Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс

Типично мексиканско ястие, готово само за 20 минути.

4 човека 15-30 минути Лесно
Зеленчуково суфле
Зеленчуково суфле

Вкусно ястие със страхотен вкус от комбинацията на зеленчуци и сирене. Перфектен избор за обяд или вечеря!

4 човека 30-45 минути Умерено
Палачинки ала Гундел
Палачинки ала Гундел

Рецепта за палачинки ала Гундел - най-известните унгарски палачинки.

3 човека над 45 минути Умерено
Имамбаялдъ - турска кухня
Имамбаялдъ - турска кухня

Имамбаялдъ е традиционно ястие от турската кухня, което е свързано с много легенди. Една от тях разказва, че мохамеданският духовник Имам припаднал от възхищение когато за пръв път опитал това ястие.

4 човека над 45 минути Умерено
Варенето срещу готвенето на пара. Време за приготвяне на зеленчуците

Готвенето на пара е идеално решение не само за поддръжниците на здравословното хранене. Този метод ви позволява да приготвяте ястия и да спестявате време. Задушаването протича много по-бързо от традиционното готвене във вода. Например, времето за задушаване на спанака се намалява с около две минути, а с патладжана можете да спестите до 15 минути. Защо е така? Това се определя от метода на топлопренасяне и температурата на обработка над 120°C. Освен това ястията на пара не трябва непрекъснато да се наглеждат или разбъркват, което също ви спестява време. По-краткото време за готвене намалява и загубата на хранителни вещества в продуктите на пара. Традиционното готвене причинява 40% загуба на витамини и минерали. В случая с витамин С загубите може да са до 70%. Зеленчуците, готвени във вода, запазват само 36% от витамин А, а при тези на пара процентът е до 62%. Витамините от група B също намаляват в продуктите при процеса на готвене. Варенето срещу готвенето на пара. Време за приготвяне на зеленчуците.

Проверете сами и вижте кой процес ще ви спести повече време.

Забавлявайте се и творете: Тайни на готвенето и задушаването

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.