Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Варенето срещу готвенето на пара. Време за приготвяне на зеленчуците

Готвенето на пара е идеално решение не само за поддръжниците на здравословното хранене. Този метод ви позволява да приготвяте ястия и да спестявате време. Задушаването протича много по-бързо от традиционното готвене във вода. Например, времето за задушаване на спанака се намалява с около две минути, а с патладжана можете да спестите до 15 минути. Защо е така? Това се определя от метода на топлопренасяне и температурата на обработка над 120°C. Освен това ястията на пара не трябва непрекъснато да се наглеждат или разбъркват, което също ви спестява време. По-краткото време за готвене намалява и загубата на хранителни вещества в продуктите на пара. Традиционното готвене причинява 40% загуба на витамини и минерали. В случая с витамин С загубите може да са до 70%. Зеленчуците, готвени във вода, запазват само 36% от витамин А, а при тези на пара процентът е до 62%. Витамините от група B също намаляват в продуктите при процеса на готвене. Варенето срещу готвенето на пара. Време за приготвяне на зеленчуците.

Проверете сами и вижте кой процес ще ви спести повече време.

Забавлявайте се и творете: Тайни на готвенето и задушаването


Рецепти, които може да ви интересуват

Великденска Пролетна салата
Великденска Пролетна салата

Лесно и вкусно решение за пролетните дни.

4 човека под 15 минути Лесно
Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща
Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.

3 човека над 45 минути Умерено
Закуска: Крем от грах върху тост
Закуска: Крем от грах върху тост

Вегетарианска закуска, хранителна и вкусна

2 човека 30-45 минути Умерено
Зелен боб с яйца
Зелен боб с яйца

Това е много лесно за приготвяне лятно ястие, което всички грузинци обичат.

3 човека над 45 минути Лесно
Варенето срещу готвенето на пара. Време за приготвяне на зеленчуците

Готвенето на пара е идеално решение не само за поддръжниците на здравословното хранене. Този метод ви позволява да приготвяте ястия и да спестявате време. Задушаването протича много по-бързо от традиционното готвене във вода. Например, времето за задушаване на спанака се намалява с около две минути, а с патладжана можете да спестите до 15 минути. Защо е така? Това се определя от метода на топлопренасяне и температурата на обработка над 120°C. Освен това ястията на пара не трябва непрекъснато да се наглеждат или разбъркват, което също ви спестява време. По-краткото време за готвене намалява и загубата на хранителни вещества в продуктите на пара. Традиционното готвене причинява 40% загуба на витамини и минерали. В случая с витамин С загубите може да са до 70%. Зеленчуците, готвени във вода, запазват само 36% от витамин А, а при тези на пара процентът е до 62%. Витамините от група B също намаляват в продуктите при процеса на готвене. Варенето срещу готвенето на пара. Време за приготвяне на зеленчуците.

Проверете сами и вижте кой процес ще ви спести повече време.

Забавлявайте се и творете: Тайни на готвенето и задушаването

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.