Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Тайният език на приборите

Подходящата подредба на прибори, когато пием, когато си почиваме или сме свършили с консумирането на ястието, е важна, за да покажем на домакина дали чинията ни може да бъде отнесена или не. Можете да използвате ножа и вилицата, за да изразите похвала или критика към ястието.

Капакът трябва да бъде поставен на чинията по такъв начин, че да не се плъзне. Освен това приборите не трябва да се оставят върху храна. Не оставяйте неизползваните прибори върху покривката или салфетката.

И така, каква информация може да бъде изразена с помощта на приборите?

„Почивка от яденето” – приборите са кръстосани в чинията с острието на ножа, сочещо навътре, а остриетата на вилицата нагоре или надолу

„Приключил” – Приборите са в чинията, един до друг, а дръжките сочат надолу. При никакви обстоятелства краищата на приборите не може да лежат на края на чинията или на масата.

„Всичко беше отлично” – приборите са подредени на „шест и двайсет и пет”

„Храната не беше вкусна” – приборите са подредени в позиция „пет и двайсет и пет”

„Готови за още” – приборите са кръстосани в позиция „осем и двайсет” Тайният език на приборите.

Опитайте се да използвате езика на приборите в ресторанта и ще видите, че наистина работи.

Насладете се на партито си и открийте още на: Съвети за етикет на поведение на масата Етикетът на масата Поведение по време на хранене


Рецепти, които може да ви интересуват

Крем-супа
Крем-супа

Рецепта за крем супа – засищаща супа, традиционно консумирана през Великденските празници.

4 човека над 45 минути Умерено
Салата с грах, маслини и песто
Салата с грах, маслини и песто

Вкусът на средиземноморската салата може лесно да бъде възпроизведен във вашата кухня.

2 човека 15-30 минути Лесно
Рецепта за суши с хайвер и зеленчуци
Рецепта за суши с хайвер и зеленчуци

Рецепта за суши с хайвер – ястие, с което японската кухня е омаяла целия свят.

3 човека 30-45 минути Трудно
Симфония от зелен Фасул и риба тон
Симфония от зелен Фасул и риба тон

Вкусна и лесна салата, характерна с перфектната комбинация между фасул и риба тон.

4 човека 15-30 минути Лесно
Тайният език на приборите

Подходящата подредба на прибори, когато пием, когато си почиваме или сме свършили с консумирането на ястието, е важна, за да покажем на домакина дали чинията ни може да бъде отнесена или не. Можете да използвате ножа и вилицата, за да изразите похвала или критика към ястието.

Капакът трябва да бъде поставен на чинията по такъв начин, че да не се плъзне. Освен това приборите не трябва да се оставят върху храна. Не оставяйте неизползваните прибори върху покривката или салфетката.

И така, каква информация може да бъде изразена с помощта на приборите?

„Почивка от яденето” – приборите са кръстосани в чинията с острието на ножа, сочещо навътре, а остриетата на вилицата нагоре или надолу

„Приключил” – Приборите са в чинията, един до друг, а дръжките сочат надолу. При никакви обстоятелства краищата на приборите не може да лежат на края на чинията или на масата.

„Всичко беше отлично” – приборите са подредени на „шест и двайсет и пет”

„Храната не беше вкусна” – приборите са подредени в позиция „пет и двайсет и пет”

„Готови за още” – приборите са кръстосани в позиция „осем и двайсет” Тайният език на приборите.

Опитайте се да използвате езика на приборите в ресторанта и ще видите, че наистина работи.

Насладете се на партито си и открийте още на: Съвети за етикет на поведение на масата Етикетът на масата Поведение по време на хранене

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.