Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Тайният език на приборите

Подходящата подредба на прибори, когато пием, когато си почиваме или сме свършили с консумирането на ястието, е важна, за да покажем на домакина дали чинията ни може да бъде отнесена или не. Можете да използвате ножа и вилицата, за да изразите похвала или критика към ястието.

Капакът трябва да бъде поставен на чинията по такъв начин, че да не се плъзне. Освен това приборите не трябва да се оставят върху храна. Не оставяйте неизползваните прибори върху покривката или салфетката.

И така, каква информация може да бъде изразена с помощта на приборите?

„Почивка от яденето” – приборите са кръстосани в чинията с острието на ножа, сочещо навътре, а остриетата на вилицата нагоре или надолу

„Приключил” – Приборите са в чинията, един до друг, а дръжките сочат надолу. При никакви обстоятелства краищата на приборите не може да лежат на края на чинията или на масата.

„Всичко беше отлично” – приборите са подредени на „шест и двайсет и пет”

„Храната не беше вкусна” – приборите са подредени в позиция „пет и двайсет и пет”

„Готови за още” – приборите са кръстосани в позиция „осем и двайсет” Тайният език на приборите.

Опитайте се да използвате езика на приборите в ресторанта и ще видите, че наистина работи.

Насладете се на партито си и открийте още на: Съвети за етикет на поведение на масата Етикетът на масата Поведение по време на хранене


Рецепти, които може да ви интересуват

Кейк със сладка царевица
Кейк със сладка царевица

Пухкав, сочен и вкусен кейк с царевица, който ще ви достави истинска наслада

10 човека над 45 минути Умерено
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон

Рецепта за спагети по сицилиански – специфично ястие от италианската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Буда купичка
Буда купичка

Bonduelle посреща лятото със свежа рецепта, богата на зеленчуков протеин и перфектна за топлия сезон.

4 човека 15-30 минути Лесно
Кöttbullar – шведски кюфтета от мляно месо
Кöttbullar – шведски кюфтета от мляно месо

Кöttbullar – кюфтета от мляно месо – рецептата за това ястие, домакините си предават от поколение на поколение.

4 човека 30-45 минути Умерено
Тайният език на приборите

Подходящата подредба на прибори, когато пием, когато си почиваме или сме свършили с консумирането на ястието, е важна, за да покажем на домакина дали чинията ни може да бъде отнесена или не. Можете да използвате ножа и вилицата, за да изразите похвала или критика към ястието.

Капакът трябва да бъде поставен на чинията по такъв начин, че да не се плъзне. Освен това приборите не трябва да се оставят върху храна. Не оставяйте неизползваните прибори върху покривката или салфетката.

И така, каква информация може да бъде изразена с помощта на приборите?

„Почивка от яденето” – приборите са кръстосани в чинията с острието на ножа, сочещо навътре, а остриетата на вилицата нагоре или надолу

„Приключил” – Приборите са в чинията, един до друг, а дръжките сочат надолу. При никакви обстоятелства краищата на приборите не може да лежат на края на чинията или на масата.

„Всичко беше отлично” – приборите са подредени на „шест и двайсет и пет”

„Храната не беше вкусна” – приборите са подредени в позиция „пет и двайсет и пет”

„Готови за още” – приборите са кръстосани в позиция „осем и двайсет” Тайният език на приборите.

Опитайте се да използвате езика на приборите в ресторанта и ще видите, че наистина работи.

Насладете се на партито си и открийте още на: Съвети за етикет на поведение на масата Етикетът на масата Поведение по време на хранене

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.