Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Поведение по време на хранене

Правилно поведение по време на хранене

  1. мъж реже с нож и вилица в чиния в ресторантАбсолютно се забранява: да се мляска или сърба, да се слагат прекалено големи порции в чинията, да се взимат големи хапки с вилицата, чинията Ви да изглежда претрупана, да говорите с пълна уста, да се храните прекалено бързо.
  2. На стола трябва да седите спокойни и изправени.
  3. Ръцете винаги се държат на масата, а не под нея. Но не забравяйте да не опирате лакти на масата.
  4. Не играйте с приборите.
  5. Не потропвайте с пръсти по масата.
  6. Не кръстосвайте крака под масата, стъпалата трябва да стоят спокойно на пода.
  7. По никаква причина не събувайте обувките си под масата.

 

Какво говорят приборите?

По време на хранене използваме нож и вилица, от които само вилицата служи за подаване на храна към устата. Ножът служи единствено за рязане и поставяне на храна върху вилицата. Без значение на техниката за използване на ножа и вилицата, не трябва да забравяте, че използваните веднъж прибори, никога не се поставят обратно върху покривката, а се поставят на чинията.

  • Почивка. Ако правите кратка почивка, за да поговорите с останалите участници на масата или посягате към виното, поставете приборите на ръба на чинията. Това е знак за келнера, че още не сте приключили с храненето.
  • Приключване. Ако вече сте приключили с храненето, поставете ножа и вилицата във формата на т.нар. пет часа, ножът е от дясната страна с острие насочено навън, а отляво, поставете вилицата. Тази подредба на приборите е сигнал, че сме приключили с храненето и келнерът може да отсервира чинията.

Рецепти, които може да ви интересуват

Зеленчукова салата с картофи, грах и царевица
Зеленчукова салата с картофи, грах и царевица

Зеленчуковата салата е известна и обичана от всички поляци.

6 човека над 45 минути Лесно
Пуешки гърди покрити със сирене и царевица
Пуешки гърди покрити със сирене и царевица

Вкусна и полезна храна - лесна и бърза.

4 човека над 45 минути Умерено
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Рецепта за дип от хумус, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите докато чакат основното ястие.

6 човека над 45 минути Лесно
Телешко месо с China Mix и бланширан ориз
Телешко месо с China Mix и бланширан ориз

Вкусен и лесен обяд за двама

2 човека 15-30 минути Лесно
Поведение по време на хранене

Правилно поведение по време на хранене

  1. мъж реже с нож и вилица в чиния в ресторантАбсолютно се забранява: да се мляска или сърба, да се слагат прекалено големи порции в чинията, да се взимат големи хапки с вилицата, чинията Ви да изглежда претрупана, да говорите с пълна уста, да се храните прекалено бързо.
  2. На стола трябва да седите спокойни и изправени.
  3. Ръцете винаги се държат на масата, а не под нея. Но не забравяйте да не опирате лакти на масата.
  4. Не играйте с приборите.
  5. Не потропвайте с пръсти по масата.
  6. Не кръстосвайте крака под масата, стъпалата трябва да стоят спокойно на пода.
  7. По никаква причина не събувайте обувките си под масата.

 

Какво говорят приборите?

По време на хранене използваме нож и вилица, от които само вилицата служи за подаване на храна към устата. Ножът служи единствено за рязане и поставяне на храна върху вилицата. Без значение на техниката за използване на ножа и вилицата, не трябва да забравяте, че използваните веднъж прибори, никога не се поставят обратно върху покривката, а се поставят на чинията.

  • Почивка. Ако правите кратка почивка, за да поговорите с останалите участници на масата или посягате към виното, поставете приборите на ръба на чинията. Това е знак за келнера, че още не сте приключили с храненето.
  • Приключване. Ако вече сте приключили с храненето, поставете ножа и вилицата във формата на т.нар. пет часа, ножът е от дясната страна с острие насочено навън, а отляво, поставете вилицата. Тази подредба на приборите е сигнал, че сме приключили с храненето и келнерът може да отсервира чинията.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.