Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Поведение по време на хранене

Правилно поведение по време на хранене

  1. мъж реже с нож и вилица в чиния в ресторантАбсолютно се забранява: да се мляска или сърба, да се слагат прекалено големи порции в чинията, да се взимат големи хапки с вилицата, чинията Ви да изглежда претрупана, да говорите с пълна уста, да се храните прекалено бързо.
  2. На стола трябва да седите спокойни и изправени.
  3. Ръцете винаги се държат на масата, а не под нея. Но не забравяйте да не опирате лакти на масата.
  4. Не играйте с приборите.
  5. Не потропвайте с пръсти по масата.
  6. Не кръстосвайте крака под масата, стъпалата трябва да стоят спокойно на пода.
  7. По никаква причина не събувайте обувките си под масата.

 

Какво говорят приборите?

По време на хранене използваме нож и вилица, от които само вилицата служи за подаване на храна към устата. Ножът служи единствено за рязане и поставяне на храна върху вилицата. Без значение на техниката за използване на ножа и вилицата, не трябва да забравяте, че използваните веднъж прибори, никога не се поставят обратно върху покривката, а се поставят на чинията.

  • Почивка. Ако правите кратка почивка, за да поговорите с останалите участници на масата или посягате към виното, поставете приборите на ръба на чинията. Това е знак за келнера, че още не сте приключили с храненето.
  • Приключване. Ако вече сте приключили с храненето, поставете ножа и вилицата във формата на т.нар. пет часа, ножът е от дясната страна с острие насочено навън, а отляво, поставете вилицата. Тази подредба на приборите е сигнал, че сме приключили с храненето и келнерът може да отсервира чинията.

Рецепти, които може да ви интересуват

Паеля - Испанско ястие от Валенсия
Паеля - Испанско ястие от Валенсия

Рецепта за паеля а ла Венеция – класическо ястие на народната испанска кухня, произлизащо от красивата Валенсия.

6 човека над 45 минути Трудно
Салата с риба тон и зеленчуци
Салата с риба тон и зеленчуци

Бърза и лесна за приготвяне салата с риба тон и средиземноморски микс от зеленчуци, която е подходяща за всяко време на деня

6 човека 15-30 минути Лесно
Кейк със сладка царевица
Кейк със сладка царевица

Пухкав, сочен и вкусен кейк с царевица, който ще ви достави истинска наслада

10 човека над 45 минути Умерено
Смути от царевица
Смути от царевица

Микс за смути с царевица и банан, която е идеална както за сутрешна, така и за следобедна закуска.

2 човека под 15 минути Лесно
Поведение по време на хранене

Правилно поведение по време на хранене

  1. мъж реже с нож и вилица в чиния в ресторантАбсолютно се забранява: да се мляска или сърба, да се слагат прекалено големи порции в чинията, да се взимат големи хапки с вилицата, чинията Ви да изглежда претрупана, да говорите с пълна уста, да се храните прекалено бързо.
  2. На стола трябва да седите спокойни и изправени.
  3. Ръцете винаги се държат на масата, а не под нея. Но не забравяйте да не опирате лакти на масата.
  4. Не играйте с приборите.
  5. Не потропвайте с пръсти по масата.
  6. Не кръстосвайте крака под масата, стъпалата трябва да стоят спокойно на пода.
  7. По никаква причина не събувайте обувките си под масата.

 

Какво говорят приборите?

По време на хранене използваме нож и вилица, от които само вилицата служи за подаване на храна към устата. Ножът служи единствено за рязане и поставяне на храна върху вилицата. Без значение на техниката за използване на ножа и вилицата, не трябва да забравяте, че използваните веднъж прибори, никога не се поставят обратно върху покривката, а се поставят на чинията.

  • Почивка. Ако правите кратка почивка, за да поговорите с останалите участници на масата или посягате към виното, поставете приборите на ръба на чинията. Това е знак за келнера, че още не сте приключили с храненето.
  • Приключване. Ако вече сте приключили с храненето, поставете ножа и вилицата във формата на т.нар. пет часа, ножът е от дясната страна с острие насочено навън, а отляво, поставете вилицата. Тази подредба на приборите е сигнал, че сме приключили с храненето и келнерът може да отсервира чинията.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.