Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Поведение по време на хранене

Правилно поведение по време на хранене

  1. мъж реже с нож и вилица в чиния в ресторантАбсолютно се забранява: да се мляска или сърба, да се слагат прекалено големи порции в чинията, да се взимат големи хапки с вилицата, чинията Ви да изглежда претрупана, да говорите с пълна уста, да се храните прекалено бързо.
  2. На стола трябва да седите спокойни и изправени.
  3. Ръцете винаги се държат на масата, а не под нея. Но не забравяйте да не опирате лакти на масата.
  4. Не играйте с приборите.
  5. Не потропвайте с пръсти по масата.
  6. Не кръстосвайте крака под масата, стъпалата трябва да стоят спокойно на пода.
  7. По никаква причина не събувайте обувките си под масата.

 

Какво говорят приборите?

По време на хранене използваме нож и вилица, от които само вилицата служи за подаване на храна към устата. Ножът служи единствено за рязане и поставяне на храна върху вилицата. Без значение на техниката за използване на ножа и вилицата, не трябва да забравяте, че използваните веднъж прибори, никога не се поставят обратно върху покривката, а се поставят на чинията.

  • Почивка. Ако правите кратка почивка, за да поговорите с останалите участници на масата или посягате към виното, поставете приборите на ръба на чинията. Това е знак за келнера, че още не сте приключили с храненето.
  • Приключване. Ако вече сте приключили с храненето, поставете ножа и вилицата във формата на т.нар. пет часа, ножът е от дясната страна с острие насочено навън, а отляво, поставете вилицата. Тази подредба на приборите е сигнал, че сме приключили с храненето и келнерът може да отсервира чинията.

Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с телешко и спанак по виетнамски
Салата с телешко и спанак по виетнамски

Рецепта за салата с телешко, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Супа Минестроне с броколи
Супа Минестроне с броколи

Цветна и вкусна супа със зеленчуци и малко на брой съставки

2 човека 15-30 минути Лесно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Поведение по време на хранене

Правилно поведение по време на хранене

  1. мъж реже с нож и вилица в чиния в ресторантАбсолютно се забранява: да се мляска или сърба, да се слагат прекалено големи порции в чинията, да се взимат големи хапки с вилицата, чинията Ви да изглежда претрупана, да говорите с пълна уста, да се храните прекалено бързо.
  2. На стола трябва да седите спокойни и изправени.
  3. Ръцете винаги се държат на масата, а не под нея. Но не забравяйте да не опирате лакти на масата.
  4. Не играйте с приборите.
  5. Не потропвайте с пръсти по масата.
  6. Не кръстосвайте крака под масата, стъпалата трябва да стоят спокойно на пода.
  7. По никаква причина не събувайте обувките си под масата.

 

Какво говорят приборите?

По време на хранене използваме нож и вилица, от които само вилицата служи за подаване на храна към устата. Ножът служи единствено за рязане и поставяне на храна върху вилицата. Без значение на техниката за използване на ножа и вилицата, не трябва да забравяте, че използваните веднъж прибори, никога не се поставят обратно върху покривката, а се поставят на чинията.

  • Почивка. Ако правите кратка почивка, за да поговорите с останалите участници на масата или посягате към виното, поставете приборите на ръба на чинията. Това е знак за келнера, че още не сте приключили с храненето.
  • Приключване. Ако вече сте приключили с храненето, поставете ножа и вилицата във формата на т.нар. пет часа, ножът е от дясната страна с острие насочено навън, а отляво, поставете вилицата. Тази подредба на приборите е сигнал, че сме приключили с храненето и келнерът може да отсервира чинията.
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description