Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Свежи салати и цвекло: интроспекция

Червеното и златно цвекло са перфектна добавка към салати, особено ако решите да ги използвате сурови или мариновани. Тази статия обаче няма за цел да ви обяснява предимствата на сладкия и богат вкус на червеното цвекло; тя е за цветовете, нюансите, оттенъците и пигментите на този невероятен зеленчук.

Отличните характеристики на изключително универсален зеленчук

Цвеклото съдържа пигменти, производни на индола (беталаин), които може да варират според вида. Поради факта, че тези пигменти се съхраняват в клетките на корените и са нестабилни и чувствителни при контакт с въздух или светлина, е препоръчително да готвите цвеклото, без да го белите. Това ще помогне да се запазят наситено червените оттенъци на растението.

Въпреки че беталаиновите пигменти може да варират, те са изключително мощни и обикновено доминират над другите зеленчуци в чинията. За да избегнете или намалите този ефект, може да се наложи да изцедите парчетата от варено или мариновано цвекло, преди да го добавите към чинията.

От гледна точка на цветовете цвеклото си подхожда с говеждо месо;  когато приготвяте пържоли от говеждо филе,  добавете няколко резенчета цвекло директно на място и ще бъдете приятно изненадани от перфектния начин, по който си подхождат цветовете. Лесна рецепта с цвекло, нали?

За пресни салати, особено салати от зеленчуци и сирене, нарежете цвеклото на кубчета и го отцедете, преди да го добавите към микса. Уверете се, че го поставяте на дъното на купата, за да намалите количеството червен пигмент, който ще се предаде на другите зеленчуци. Търсим контраста между бялото фета сирене и тъмночервеното цвекло, а не измитите розови оттенъци, които може да се получат от смесването.

Печенето на цвеклото е изкуство, но ако го направите правилно, ще се отървете от излишната влага, като в същото време ще можете да запазите вътрешния цвят на корена: използвайте средно силен огън и не оставяйте резените на скарата повече от 10 минути.


Рецепти, които може да ви интересуват

Dhal - индийска крем супа от леща
Dhal - индийска крем супа от леща

Dhal – Това е супа-пюре от различни видове бобови растения: боб, грах, леща, боб мунг с къри и гарам масала – смес от различни подправки.

2 човека 30-45 минути Лесно
Червено цвекло със салата кускус
Червено цвекло със салата кускус

Вкусна салата, която ще освежи вкуса ти и ще повиши енергията ти!

2 човека под 15 минути Лесно
Пиле със зелен фасул и горчица
Пиле със зелен фасул и горчица

Вкусна рецепта за пиле със зелен фасул и горчица.

2 човека 30-45 минути Умерено
Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу
Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу

В много латиноамерикански страни и Испания може да видите бисквитите Алфахорес, но във всяка страна, а даже и регион, рецептите са напълно различни.

20 човека над 45 минути Умерено
Свежи салати и цвекло: интроспекция

Червеното и златно цвекло са перфектна добавка към салати, особено ако решите да ги използвате сурови или мариновани. Тази статия обаче няма за цел да ви обяснява предимствата на сладкия и богат вкус на червеното цвекло; тя е за цветовете, нюансите, оттенъците и пигментите на този невероятен зеленчук.

Отличните характеристики на изключително универсален зеленчук

Цвеклото съдържа пигменти, производни на индола (беталаин), които може да варират според вида. Поради факта, че тези пигменти се съхраняват в клетките на корените и са нестабилни и чувствителни при контакт с въздух или светлина, е препоръчително да готвите цвеклото, без да го белите. Това ще помогне да се запазят наситено червените оттенъци на растението.

Въпреки че беталаиновите пигменти може да варират, те са изключително мощни и обикновено доминират над другите зеленчуци в чинията. За да избегнете или намалите този ефект, може да се наложи да изцедите парчетата от варено или мариновано цвекло, преди да го добавите към чинията.

От гледна точка на цветовете цвеклото си подхожда с говеждо месо;  когато приготвяте пържоли от говеждо филе,  добавете няколко резенчета цвекло директно на място и ще бъдете приятно изненадани от перфектния начин, по който си подхождат цветовете. Лесна рецепта с цвекло, нали?

За пресни салати, особено салати от зеленчуци и сирене, нарежете цвеклото на кубчета и го отцедете, преди да го добавите към микса. Уверете се, че го поставяте на дъното на купата, за да намалите количеството червен пигмент, който ще се предаде на другите зеленчуци. Търсим контраста между бялото фета сирене и тъмночервеното цвекло, а не измитите розови оттенъци, които може да се получат от смесването.

Печенето на цвеклото е изкуство, но ако го направите правилно, ще се отървете от излишната влага, като в същото време ще можете да запазите вътрешния цвят на корена: използвайте средно силен огън и не оставяйте резените на скарата повече от 10 минути.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.