Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Нови рецепти за старите гъби

Гъбите като основно ястие

Повечето гъби, които можете да си купите на пазара днес са доста разнообразни, в сравнение със зеленчуците, например. Можете да ги използвате като гарнитура, или да поставите целия фокус върху тях, зависи от вас. Въпреки това, когато избирате втория вариант, вие трябва да имате предвид, че е по-добре, ако гъбите заместват напълно месото и че окончателното ястие трябва да имасвоя идентичност, а не да имитира или замества месно ястие. Това е и смисълът от иновациите в готвенето.

Нови тенденции в готвенето на гъби: няколко съвета и… подправки

След като сте разбрали основния факт, че гъбите са всъщност много по-често срещани в природата (макар и не по-богати на хранителни вещества) от месото, ще видите колко полезни и незаменими стават в кухнята.

Използвайте съветите по-долу, като набор от общи правила, независимо от вида на гъбата:

  • Измийте гъбите много добре, особено ако те са били консервирани. Това ще намали количеството на слуз и ще засили вкуса.
  • Използвайте плодове от хвойна и бахар, за да смекчите текстурата на гъбите.
  • Пушената морска сол и кала namak (черната индийска сол) са особено полезни при готвене на гъби, тъй като те са в състояние да прикрият вкуса в устата след консумацията на гъби.

Гответе гъбите с девисил илиста от вишна, за да ги направите по-меки на вкус.


Рецепти, които може да ви интересуват

Скариди със зеленчуци
Скариди със зеленчуци

Рецепта за скариди със зеленчуци по японски.

3 човека над 45 минути Трудно
Пиле с пюре от зелени зеленчуци
Пиле с пюре от зелени зеленчуци

Заменете класическото картофено пюре с хранителните вещества на зелените зеленчуци и обядът в семейството

2 човека 15-30 минути Умерено
Döner Kebab – Агнешко печено на скара
Döner Kebab – Агнешко печено на скара

Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб.

4 човека над 45 минути Лесно
Вегетериански киш със зелен фасул
Вегетериански киш със зелен фасул

Неделните рецепти с компания. Веган киш за вкусни дни.

2 човека 30-45 минути Умерено
Нови рецепти за старите гъби

Гъбите като основно ястие

Повечето гъби, които можете да си купите на пазара днес са доста разнообразни, в сравнение със зеленчуците, например. Можете да ги използвате като гарнитура, или да поставите целия фокус върху тях, зависи от вас. Въпреки това, когато избирате втория вариант, вие трябва да имате предвид, че е по-добре, ако гъбите заместват напълно месото и че окончателното ястие трябва да имасвоя идентичност, а не да имитира или замества месно ястие. Това е и смисълът от иновациите в готвенето.

Нови тенденции в готвенето на гъби: няколко съвета и… подправки

След като сте разбрали основния факт, че гъбите са всъщност много по-често срещани в природата (макар и не по-богати на хранителни вещества) от месото, ще видите колко полезни и незаменими стават в кухнята.

Използвайте съветите по-долу, като набор от общи правила, независимо от вида на гъбата:

  • Измийте гъбите много добре, особено ако те са били консервирани. Това ще намали количеството на слуз и ще засили вкуса.
  • Използвайте плодове от хвойна и бахар, за да смекчите текстурата на гъбите.
  • Пушената морска сол и кала namak (черната индийска сол) са особено полезни при готвене на гъби, тъй като те са в състояние да прикрият вкуса в устата след консумацията на гъби.

Гответе гъбите с девисил илиста от вишна, за да ги направите по-меки на вкус.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.