Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Нови рецепти за старите гъби

Гъбите като основно ястие

Повечето гъби, които можете да си купите на пазара днес са доста разнообразни, в сравнение със зеленчуците, например. Можете да ги използвате като гарнитура, или да поставите целия фокус върху тях, зависи от вас. Въпреки това, когато избирате втория вариант, вие трябва да имате предвид, че е по-добре, ако гъбите заместват напълно месото и че окончателното ястие трябва да имасвоя идентичност, а не да имитира или замества месно ястие. Това е и смисълът от иновациите в готвенето.

Нови тенденции в готвенето на гъби: няколко съвета и… подправки

След като сте разбрали основния факт, че гъбите са всъщност много по-често срещани в природата (макар и не по-богати на хранителни вещества) от месото, ще видите колко полезни и незаменими стават в кухнята.

Използвайте съветите по-долу, като набор от общи правила, независимо от вида на гъбата:

  • Измийте гъбите много добре, особено ако те са били консервирани. Това ще намали количеството на слуз и ще засили вкуса.
  • Използвайте плодове от хвойна и бахар, за да смекчите текстурата на гъбите.
  • Пушената морска сол и кала namak (черната индийска сол) са особено полезни при готвене на гъби, тъй като те са в състояние да прикрият вкуса в устата след консумацията на гъби.

Гответе гъбите с девисил илиста от вишна, за да ги направите по-меки на вкус.


Рецепти, които може да ви интересуват

Гриловани скариди с царевично пюре

Гриловани скариди с царевично пюре

Вкусна рецепта.

4 човека 30-45 минути Трудно
Равиоли с пролетни зеленчуци и сирене

Равиоли с пролетни зеленчуци и сирене

Перфектно ястие за любителите на вегетарианската кухня

2 човека 15-30 минути Лесно
Gulab Jamun – индийски десерт

Gulab Jamun – индийски десерт

Gulab Jamun – известни в Индия сладкиши, това са пържени топки в захарен сироп.

4 човека 30-45 минути Лесно
Tolma - сърми с лозови листа

Tolma - сърми с лозови листа

Сърмите с лозови листа не са много трудни за приготвяне и имат невероятен вкус.

8 човека над 45 минути Лесно
Нови рецепти за старите гъби

Гъбите като основно ястие

Повечето гъби, които можете да си купите на пазара днес са доста разнообразни, в сравнение със зеленчуците, например. Можете да ги използвате като гарнитура, или да поставите целия фокус върху тях, зависи от вас. Въпреки това, когато избирате втория вариант, вие трябва да имате предвид, че е по-добре, ако гъбите заместват напълно месото и че окончателното ястие трябва да имасвоя идентичност, а не да имитира или замества месно ястие. Това е и смисълът от иновациите в готвенето.

Нови тенденции в готвенето на гъби: няколко съвета и… подправки

След като сте разбрали основния факт, че гъбите са всъщност много по-често срещани в природата (макар и не по-богати на хранителни вещества) от месото, ще видите колко полезни и незаменими стават в кухнята.

Използвайте съветите по-долу, като набор от общи правила, независимо от вида на гъбата:

  • Измийте гъбите много добре, особено ако те са били консервирани. Това ще намали количеството на слуз и ще засили вкуса.
  • Използвайте плодове от хвойна и бахар, за да смекчите текстурата на гъбите.
  • Пушената морска сол и кала namak (черната индийска сол) са особено полезни при готвене на гъби, тъй като те са в състояние да прикрият вкуса в устата след консумацията на гъби.

Гответе гъбите с девисил илиста от вишна, за да ги направите по-меки на вкус.