Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Нови рецепти за старите гъби

Гъбите като основно ястие

Повечето гъби, които можете да си купите на пазара днес са доста разнообразни, в сравнение със зеленчуците, например. Можете да ги използвате като гарнитура, или да поставите целия фокус върху тях, зависи от вас. Въпреки това, когато избирате втория вариант, вие трябва да имате предвид, че е по-добре, ако гъбите заместват напълно месото и че окончателното ястие трябва да имасвоя идентичност, а не да имитира или замества месно ястие. Това е и смисълът от иновациите в готвенето.

Нови тенденции в готвенето на гъби: няколко съвета и… подправки

След като сте разбрали основния факт, че гъбите са всъщност много по-често срещани в природата (макар и не по-богати на хранителни вещества) от месото, ще видите колко полезни и незаменими стават в кухнята.

Използвайте съветите по-долу, като набор от общи правила, независимо от вида на гъбата:

  • Измийте гъбите много добре, особено ако те са били консервирани. Това ще намали количеството на слуз и ще засили вкуса.
  • Използвайте плодове от хвойна и бахар, за да смекчите текстурата на гъбите.
  • Пушената морска сол и кала namak (черната индийска сол) са особено полезни при готвене на гъби, тъй като те са в състояние да прикрият вкуса в устата след консумацията на гъби.

Гответе гъбите с девисил илиста от вишна, за да ги направите по-меки на вкус.


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата от кускус и царевица
Салата от кускус и царевица

Екзотична салата за всеки вкус.

3 човека 30-45 минути Лесно
Царевичен кекс
Царевичен кекс

Рецепта за египетски царевичен кекс. Невероятно е вкусен с парчета ананас от консерва.

4 човека над 45 минути Лесно
Бурито
Бурито

Рецепта за бурито – обичано от почитателите на мексиканската кухня, ястие за показ.

12 човека над 45 минути Умерено
Шишчета от гъби с босилек
Шишчета от гъби с босилек

Необичайна, но много вкусна комбинация от полезни и хранителни зеленчуци.

3 човека 30-45 минути Умерено
Нови рецепти за старите гъби

Гъбите като основно ястие

Повечето гъби, които можете да си купите на пазара днес са доста разнообразни, в сравнение със зеленчуците, например. Можете да ги използвате като гарнитура, или да поставите целия фокус върху тях, зависи от вас. Въпреки това, когато избирате втория вариант, вие трябва да имате предвид, че е по-добре, ако гъбите заместват напълно месото и че окончателното ястие трябва да имасвоя идентичност, а не да имитира или замества месно ястие. Това е и смисълът от иновациите в готвенето.

Нови тенденции в готвенето на гъби: няколко съвета и… подправки

След като сте разбрали основния факт, че гъбите са всъщност много по-често срещани в природата (макар и не по-богати на хранителни вещества) от месото, ще видите колко полезни и незаменими стават в кухнята.

Използвайте съветите по-долу, като набор от общи правила, независимо от вида на гъбата:

  • Измийте гъбите много добре, особено ако те са били консервирани. Това ще намали количеството на слуз и ще засили вкуса.
  • Използвайте плодове от хвойна и бахар, за да смекчите текстурата на гъбите.
  • Пушената морска сол и кала namak (черната индийска сол) са особено полезни при готвене на гъби, тъй като те са в състояние да прикрият вкуса в устата след консумацията на гъби.

Гответе гъбите с девисил илиста от вишна, за да ги направите по-меки на вкус.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.