![](https://d3d173w0vohr0k.cloudfront.net/bg-bg/articles/067b8d8c0beeaa4fa64f7e0cedc56f95/3efa5463ae7b0ab166531619af32c136.jpg)
![New trends for old mushrooms](https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/prod-bonduelle/bg-bg/articles/067b8d8c0beeaa4fa64f7e0cedc56f95/853c2546b6dd60ff3abf13e99ffb893d.jpg)
Гъбите като основно ястие
Нови тенденции в готвенето на гъби: няколко съвета и… подправки
След като сте разбрали основния факт, че гъбите са всъщност много по-често срещани в природата (макар и не по-богати на хранителни вещества) от месото, ще видите колко полезни и незаменими стават в кухнята.
Използвайте съветите по-долу, като набор от общи правила, независимо от вида на гъбата:
- Измийте гъбите много добре, особено ако те са били консервирани. Това ще намали количеството на слуз и ще засили вкуса.
- Използвайте плодове от хвойна и бахар, за да смекчите текстурата на гъбите.
- Пушената морска сол и кала namak (черната индийска сол) са особено полезни при готвене на гъби, тъй като те са в състояние да прикрият вкуса в устата след консумацията на гъби.
Гответе гъбите с девисил илиста от вишна, за да ги направите по-меки на вкус.