

Подчертайте вкуса на зеленчуците с подправки
Има два различни вида подправки що се отнася до есенните салати. Това са традиционните подправки като босилек, магданоз, кориандър и естрагон и подправки, които са по-пикантни с по-натрапчив вкус.
- Добавете една щипка анасон във вашата салата от и ефектът е почти мигновен;
- Използвайте черна горчица и черен сусам (в малки количества), за да се обогати вкусът на почти всяка салата, в която основните съставки са домати и краставици;
- Цикорията ще добави свежест в салатите с чушки, но тя може да се използва и като специална добавка заедно с магданоз;
- Кантарионът (кориандър листа) е идеален за картофи, задушени или варени;
Използвайте зърна на рая (смляно, при много малка част) и къри листа (листата на растението, не микс!) в салати с цвекло.