Подчертайте вкуса на зеленчуците с подправки Някои хора смятат салатите за безвкусни и скучни, но причината за това е липса на познание относно тяхното правилно овкусяване. Освен различните сосове и дресинги (пресни и сготвени), можете също така да добавите специални подправки, които да обогатят вкуса на вашите салати. Има случаи, когато дадена подправка ще направи зеленчука много по-вкусен, ако е добавена в подходящите количества. Не се страхувайте да изпробвате нови рецепти в тази насока и ще останете очаровани и изумени от важността на подправките в есенните салати.   Вкусовете, скрити във вашата градина; Подправки, които можете да използвате

Има два различни вида подправки що се отнася до есенните салати. Това са традиционните подправки като босилек, магданоз, кориандър и естрагон и подправки, които са по-пикантни с по-натрапчив вкус.

  • Добавете една щипка анасон във вашата салата от и ефектът е почти мигновен;
  • Използвайте черна горчица и черен сусам (в малки количества), за да се обогати вкусът на почти всяка салата, в която основните съставки са домати и краставици;
  • Цикорията ще добави свежест в салатите с чушки, но тя може да се използва и като специална добавка заедно с магданоз;
  • Кантарионът (кориандър листа) е идеален за картофи, задушени или варени;

Използвайте зърна на рая (смляно, при много малка част) и къри листа (листата на растението, не микс!) в салати с цвекло.