Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Най-популярните сосове за макарони

Сос Болонезе е специалитет на италианския регион Емилия-Романя. Основните компоненти на сос Болонезе са моркови, лук, целина, доматено пюре и червено вино. В Италия той не се сервира със спагети. Типичната паста за соса Болонезе са талиателите – дълги плоски ивици. Болонезе много подхожда на лазаня със сос Бешамел. Карбонара е специалитет на региона Лацио и по-специално Рим. Традиционно той се приготвя с яйца, бекон (обикновено панчета), сирене пекорино или пармезан и черен пипер. Въпреки че този сос често се прибавя към спагети, той може да се сервира и с бавете – дълги и тънки ивици. Класическото зелено песто произлиза от Генуа, столицата на региона Лигурия. Основните му компоненти са: босилек, кедрови ядки, чесън, зехтин, пармезан и морска сол. Песто подхожда идеално на бавете, спагети или парчета сготвена лазаня. Сос Арабиата е друг специалитет на региона Лацио и Рим. Той е прост и лесен за приготвяне доматен сос с чили и чесън, приготвен със зехтин. Сос Арабиата много си подхожда с пене ригате. Макароните с този сос обикновено биват поръсени с накълцан магданоз. Той може да се използва успешно и като сос за пица. Red_Pasta-BG-pasta-souce

Открийте любимия си сос за макарони

Вземете още вкусни рецепти на: Как се ядат спагети?


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с царевица чили, синьо сирене и орехи
Салата с царевица чили, синьо сирене и орехи

Много специална салата заради пикантния вкус на царевица с люти чушки Bonduelle и синьо сирене

4 човека под 15 минути Лесно
Буда купичка
Буда купичка

Bonduelle посреща лятото със свежа рецепта, богата на зеленчуков протеин и перфектна за топлия сезон.

4 човека 15-30 минути Лесно
Бограч – супа гулаш
Бограч – супа гулаш

Рецепта за Бограч – супа гулаш.

4 човека над 45 минути Умерено
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон

Рецепта за спагети по сицилиански – специфично ястие от италианската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Най-популярните сосове за макарони

Сос Болонезе е специалитет на италианския регион Емилия-Романя. Основните компоненти на сос Болонезе са моркови, лук, целина, доматено пюре и червено вино. В Италия той не се сервира със спагети. Типичната паста за соса Болонезе са талиателите – дълги плоски ивици. Болонезе много подхожда на лазаня със сос Бешамел. Карбонара е специалитет на региона Лацио и по-специално Рим. Традиционно той се приготвя с яйца, бекон (обикновено панчета), сирене пекорино или пармезан и черен пипер. Въпреки че този сос често се прибавя към спагети, той може да се сервира и с бавете – дълги и тънки ивици. Класическото зелено песто произлиза от Генуа, столицата на региона Лигурия. Основните му компоненти са: босилек, кедрови ядки, чесън, зехтин, пармезан и морска сол. Песто подхожда идеално на бавете, спагети или парчета сготвена лазаня. Сос Арабиата е друг специалитет на региона Лацио и Рим. Той е прост и лесен за приготвяне доматен сос с чили и чесън, приготвен със зехтин. Сос Арабиата много си подхожда с пене ригате. Макароните с този сос обикновено биват поръсени с накълцан магданоз. Той може да се използва успешно и като сос за пица. Red_Pasta-BG-pasta-souce

Открийте любимия си сос за макарони

Вземете още вкусни рецепти на: Как се ядат спагети?

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.