Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Най-популярните сосове за макарони

Сос Болонезе е специалитет на италианския регион Емилия-Романя. Основните компоненти на сос Болонезе са моркови, лук, целина, доматено пюре и червено вино. В Италия той не се сервира със спагети. Типичната паста за соса Болонезе са талиателите – дълги плоски ивици. Болонезе много подхожда на лазаня със сос Бешамел. Карбонара е специалитет на региона Лацио и по-специално Рим. Традиционно той се приготвя с яйца, бекон (обикновено панчета), сирене пекорино или пармезан и черен пипер. Въпреки че този сос често се прибавя към спагети, той може да се сервира и с бавете – дълги и тънки ивици. Класическото зелено песто произлиза от Генуа, столицата на региона Лигурия. Основните му компоненти са: босилек, кедрови ядки, чесън, зехтин, пармезан и морска сол. Песто подхожда идеално на бавете, спагети или парчета сготвена лазаня. Сос Арабиата е друг специалитет на региона Лацио и Рим. Той е прост и лесен за приготвяне доматен сос с чили и чесън, приготвен със зехтин. Сос Арабиата много си подхожда с пене ригате. Макароните с този сос обикновено биват поръсени с накълцан магданоз. Той може да се използва успешно и като сос за пица. Red_Pasta-BG-pasta-souce

Открийте любимия си сос за макарони

Вземете още вкусни рецепти на: Как се ядат спагети?


Рецепти, които може да ви интересуват

САЛАТА GRAND BLEU

САЛАТА GRAND BLEU

Салатата се казва така, защото предизвиква лятното настроение.

4 човека 15-30 минути Лесно
Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.

3 човека над 45 минути Умерено
Печено телешко филе - svickova

Печено телешко филе - svickova

Рецептата за печено телешко филе - невероятно чешко ястие с дългогодишна традиция.

3 човека над 45 минути Умерено
Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара

Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара

Рецепта за Blintzes – палачинки с плънка, традиционно ястие на еврейската кухня.

4 човека 30-45 минути Умерено
Най-популярните сосове за макарони

Сос Болонезе е специалитет на италианския регион Емилия-Романя. Основните компоненти на сос Болонезе са моркови, лук, целина, доматено пюре и червено вино. В Италия той не се сервира със спагети. Типичната паста за соса Болонезе са талиателите – дълги плоски ивици. Болонезе много подхожда на лазаня със сос Бешамел. Карбонара е специалитет на региона Лацио и по-специално Рим. Традиционно той се приготвя с яйца, бекон (обикновено панчета), сирене пекорино или пармезан и черен пипер. Въпреки че този сос често се прибавя към спагети, той може да се сервира и с бавете – дълги и тънки ивици. Класическото зелено песто произлиза от Генуа, столицата на региона Лигурия. Основните му компоненти са: босилек, кедрови ядки, чесън, зехтин, пармезан и морска сол. Песто подхожда идеално на бавете, спагети или парчета сготвена лазаня. Сос Арабиата е друг специалитет на региона Лацио и Рим. Той е прост и лесен за приготвяне доматен сос с чили и чесън, приготвен със зехтин. Сос Арабиата много си подхожда с пене ригате. Макароните с този сос обикновено биват поръсени с накълцан магданоз. Той може да се използва успешно и като сос за пица. Red_Pasta-BG-pasta-souce

Открийте любимия си сос за макарони

Вземете още вкусни рецепти на: Как се ядат спагети?