Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се яде суши?

В суши баровете се сервират еднократни клечки. За хората, които предпочитат да се хранят с ръце, се сервира влажна кърпа за избърсване на ръцете.

  1. чиния пълна с различни видове суши и две ръце с китайски клечки Най-добре е да започнете с маки – суши, завито в нори листа. Така приготвените водорасли трябва да се консумират веднага след приготвянето им, тъй като поемат влагата от ориза и стават гумени.
  2. Зеленият хрян уасаби може да може да се смеси със сос или да се поставя, в малки количества, върху парчета суши, непосредствено преди консумация.
  3. Парченцата суши се потапят в соев сос.
  4. Хапваме цялото парче суши, не режем, не делим на порции. Никога не трябва да оставяме в чинията нахапано парче.
  5. Между различните видове суши хапваме маринован джинджифил. Парчето джинджифил потапяме в соев сос. Той прочиства вкуса, благодарение на което по - добре може да почувстваме вкуса на следващото парче суши.
  6. Ако ядем от обща чиния, взимаме суши с дебелата част на клечките.
  7. Със суши най-често се сервира зелен чай.

 

Основни видове суши:

  • Нигири – състои се от малка, обвита порция ориз с добавка на сурова риба или морски дарове.
  • Маки - състои се от ориз, риба, краставица обвити във водорасли нори и след това нарязани на малки парчета.
  • Темаки – компонирани според вкуса на клиента. На масата има различни съставки, а гостът сам комбинира своето ястие.

Рецепти, които може да ви интересуват

Ризото с гъби, сушени домати и рукола
Ризото с гъби, сушени домати и рукола

Вкусна и лесна за изпълнение рецепта за свежо ризото с гъби

2 човека 30-45 минути Умерено
Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица
Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица

Пучеро – ястие, което взели със себе си в Аржентина испанските колонизатори.

12 човека над 45 минути Трудно
Варен свински джолан с бял фасул
Варен свински джолан с бял фасул

Изключително вкусно традиционно ястие

2 човека над 45 минути Трудно
Лятна салата с хамон, кресон и синьо сирене
Лятна салата с хамон, кресон и синьо сирене

Страхотен и свеж вкус за летните вечери

4 човека 15-30 минути Лесно
Как се яде суши?

В суши баровете се сервират еднократни клечки. За хората, които предпочитат да се хранят с ръце, се сервира влажна кърпа за избърсване на ръцете.

  1. чиния пълна с различни видове суши и две ръце с китайски клечки Най-добре е да започнете с маки – суши, завито в нори листа. Така приготвените водорасли трябва да се консумират веднага след приготвянето им, тъй като поемат влагата от ориза и стават гумени.
  2. Зеленият хрян уасаби може да може да се смеси със сос или да се поставя, в малки количества, върху парчета суши, непосредствено преди консумация.
  3. Парченцата суши се потапят в соев сос.
  4. Хапваме цялото парче суши, не режем, не делим на порции. Никога не трябва да оставяме в чинията нахапано парче.
  5. Между различните видове суши хапваме маринован джинджифил. Парчето джинджифил потапяме в соев сос. Той прочиства вкуса, благодарение на което по - добре може да почувстваме вкуса на следващото парче суши.
  6. Ако ядем от обща чиния, взимаме суши с дебелата част на клечките.
  7. Със суши най-често се сервира зелен чай.

 

Основни видове суши:

  • Нигири – състои се от малка, обвита порция ориз с добавка на сурова риба или морски дарове.
  • Маки - състои се от ориз, риба, краставица обвити във водорасли нори и след това нарязани на малки парчета.
  • Темаки – компонирани според вкуса на клиента. На масата има различни съставки, а гостът сам комбинира своето ястие.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.