Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се яде суши?

В суши баровете се сервират еднократни клечки. За хората, които предпочитат да се хранят с ръце, се сервира влажна кърпа за избърсване на ръцете.

  1. чиния пълна с различни видове суши и две ръце с китайски клечки Най-добре е да започнете с маки – суши, завито в нори листа. Така приготвените водорасли трябва да се консумират веднага след приготвянето им, тъй като поемат влагата от ориза и стават гумени.
  2. Зеленият хрян уасаби може да може да се смеси със сос или да се поставя, в малки количества, върху парчета суши, непосредствено преди консумация.
  3. Парченцата суши се потапят в соев сос.
  4. Хапваме цялото парче суши, не режем, не делим на порции. Никога не трябва да оставяме в чинията нахапано парче.
  5. Между различните видове суши хапваме маринован джинджифил. Парчето джинджифил потапяме в соев сос. Той прочиства вкуса, благодарение на което по - добре може да почувстваме вкуса на следващото парче суши.
  6. Ако ядем от обща чиния, взимаме суши с дебелата част на клечките.
  7. Със суши най-често се сервира зелен чай.

 

Основни видове суши:

  • Нигири – състои се от малка, обвита порция ориз с добавка на сурова риба или морски дарове.
  • Маки - състои се от ориз, риба, краставица обвити във водорасли нори и след това нарязани на малки парчета.
  • Темаки – компонирани според вкуса на клиента. На масата има различни съставки, а гостът сам комбинира своето ястие.

Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешка яхния „Burgundi” с гъби
Пилешка яхния „Burgundi” с гъби

Пилешка яхния с гъби и пушен бульон - Бургунди – сгответе нещо специално за вашите гости!

3 човека 30-45 минути Умерено
Sauerkraut – кисело зеле
Sauerkraut – кисело зеле

Рецепта за кисело зеле. Sauerkraut, се смята за най-известното немско ястие на света.

8 човека над 45 минути Умерено
Такос с червен боб
Такос с червен боб

Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации

2 човека 30-45 минути Лесно
Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон
Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон

Чудесно предястие за семейни събирания.

4 човека 30-45 минути Лесно
Как се яде суши?

В суши баровете се сервират еднократни клечки. За хората, които предпочитат да се хранят с ръце, се сервира влажна кърпа за избърсване на ръцете.

  1. чиния пълна с различни видове суши и две ръце с китайски клечки Най-добре е да започнете с маки – суши, завито в нори листа. Така приготвените водорасли трябва да се консумират веднага след приготвянето им, тъй като поемат влагата от ориза и стават гумени.
  2. Зеленият хрян уасаби може да може да се смеси със сос или да се поставя, в малки количества, върху парчета суши, непосредствено преди консумация.
  3. Парченцата суши се потапят в соев сос.
  4. Хапваме цялото парче суши, не режем, не делим на порции. Никога не трябва да оставяме в чинията нахапано парче.
  5. Между различните видове суши хапваме маринован джинджифил. Парчето джинджифил потапяме в соев сос. Той прочиства вкуса, благодарение на което по - добре може да почувстваме вкуса на следващото парче суши.
  6. Ако ядем от обща чиния, взимаме суши с дебелата част на клечките.
  7. Със суши най-често се сервира зелен чай.

 

Основни видове суши:

  • Нигири – състои се от малка, обвита порция ориз с добавка на сурова риба или морски дарове.
  • Маки - състои се от ориз, риба, краставица обвити във водорасли нори и след това нарязани на малки парчета.
  • Темаки – компонирани според вкуса на клиента. На масата има различни съставки, а гостът сам комбинира своето ястие.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.