Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се яде омар?

чиния с червен рак и лимон до нея

Необходими прибори

Всеобщо схващане е, че към трудните за консумация ястия принадлежат всички морски дарове, които са особено популярни в италианската кухня. Противно на казаното, консумацията на омар е лесна, трябва единствено да имаме подходящи прибори.

  • основните прибори са нож и вилица,
  • щипки, за да може да хванем щипките,
  • тясна вилица с два зъба, с която изваждаме месото от щипките и краката,
  • голяма салфетка или пластмасова престилка.

Изкуството на хранене

В ресторантите омарът се сервира с топла франзела и чесново масло, обикновено цял, но подготвен за консумация. Месото от опашката е, взимаме го с вилица. Специалните щипки служат за смачкване на щипките, в които също има много вкусно месо – трябва деликатно да го измучете. Останалото месо се яде с пръсти или вилица.

Ако омарът е сервиран цял и не разполагаме с щипка, с една ръка придържаме черупката към чинията, а с другата отделяме краката от тялото, чупим и изсмукваме съдържанието. Всяко парче месо забождаме на вилица и потапяме в масло или в сос. За празната черупка ще бъде сервирана специална чиния или купичка. След приключване на храненето ще получим купичка с парчета лимон и гореща вода, за да изплакнем в нея пръстите си.


Рецепти, които може да ви интересуват

Пикантни палачинки с царевица и люти чушки
Пикантни палачинки с царевица и люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Филе от сьомга със салата от златна царевица с люти чушки
Филе от сьомга със салата от златна царевица с люти чушки

Изискано и лесно за приготвяне ястие.

4 човека 15-30 минути Умерено
Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон
Пълнени картофи с моцарела, царевица и бекон

Чудесно предястие за семейни събирания.

4 човека 30-45 минути Лесно
Гриловани скариди с царевично пюре
Гриловани скариди с царевично пюре

Вкусна рецепта.

4 човека 30-45 минути Трудно
Как се яде омар?

чиния с червен рак и лимон до нея

Необходими прибори

Всеобщо схващане е, че към трудните за консумация ястия принадлежат всички морски дарове, които са особено популярни в италианската кухня. Противно на казаното, консумацията на омар е лесна, трябва единствено да имаме подходящи прибори.

  • основните прибори са нож и вилица,
  • щипки, за да може да хванем щипките,
  • тясна вилица с два зъба, с която изваждаме месото от щипките и краката,
  • голяма салфетка или пластмасова престилка.

Изкуството на хранене

В ресторантите омарът се сервира с топла франзела и чесново масло, обикновено цял, но подготвен за консумация. Месото от опашката е, взимаме го с вилица. Специалните щипки служат за смачкване на щипките, в които също има много вкусно месо – трябва деликатно да го измучете. Останалото месо се яде с пръсти или вилица.

Ако омарът е сервиран цял и не разполагаме с щипка, с една ръка придържаме черупката към чинията, а с другата отделяме краката от тялото, чупим и изсмукваме съдържанието. Всяко парче месо забождаме на вилица и потапяме в масло или в сос. За празната черупка ще бъде сервирана специална чиния или купичка. След приключване на храненето ще получим купичка с парчета лимон и гореща вода, за да изплакнем в нея пръстите си.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.