Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се яде омар?

чиния с червен рак и лимон до нея

Необходими прибори

Всеобщо схващане е, че към трудните за консумация ястия принадлежат всички морски дарове, които са особено популярни в италианската кухня. Противно на казаното, консумацията на омар е лесна, трябва единствено да имаме подходящи прибори.

  • основните прибори са нож и вилица,
  • щипки, за да може да хванем щипките,
  • тясна вилица с два зъба, с която изваждаме месото от щипките и краката,
  • голяма салфетка или пластмасова престилка.

Изкуството на хранене

В ресторантите омарът се сервира с топла франзела и чесново масло, обикновено цял, но подготвен за консумация. Месото от опашката е, взимаме го с вилица. Специалните щипки служат за смачкване на щипките, в които също има много вкусно месо – трябва деликатно да го измучете. Останалото месо се яде с пръсти или вилица.

Ако омарът е сервиран цял и не разполагаме с щипка, с една ръка придържаме черупката към чинията, а с другата отделяме краката от тялото, чупим и изсмукваме съдържанието. Всяко парче месо забождаме на вилица и потапяме в масло или в сос. За празната черупка ще бъде сервирана специална чиния или купичка. След приключване на храненето ще получим купичка с парчета лимон и гореща вода, за да изплакнем в нея пръстите си.


Рецепти, които може да ви интересуват

Ризото с гъби, сушени домати и рукола
Ризото с гъби, сушени домати и рукола

Вкусна и лесна за изпълнение рецепта за свежо ризото с гъби

2 човека 30-45 минути Умерено
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон
Спагети по сицилиански - италиански макарони с риба тон

Рецепта за спагети по сицилиански – специфично ястие от италианската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Рецепта за дип от хумус, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите докато чакат основното ястие.

6 човека над 45 минути Лесно
Салата Цезар с пиле
Салата Цезар с пиле

Рецепта за салата Цезар.

2 човека 30-45 минути Лесно
Как се яде омар?

чиния с червен рак и лимон до нея

Необходими прибори

Всеобщо схващане е, че към трудните за консумация ястия принадлежат всички морски дарове, които са особено популярни в италианската кухня. Противно на казаното, консумацията на омар е лесна, трябва единствено да имаме подходящи прибори.

  • основните прибори са нож и вилица,
  • щипки, за да може да хванем щипките,
  • тясна вилица с два зъба, с която изваждаме месото от щипките и краката,
  • голяма салфетка или пластмасова престилка.

Изкуството на хранене

В ресторантите омарът се сервира с топла франзела и чесново масло, обикновено цял, но подготвен за консумация. Месото от опашката е, взимаме го с вилица. Специалните щипки служат за смачкване на щипките, в които също има много вкусно месо – трябва деликатно да го измучете. Останалото месо се яде с пръсти или вилица.

Ако омарът е сервиран цял и не разполагаме с щипка, с една ръка придържаме черупката към чинията, а с другата отделяме краката от тялото, чупим и изсмукваме съдържанието. Всяко парче месо забождаме на вилица и потапяме в масло или в сос. За празната черупка ще бъде сервирана специална чиния или купичка. След приключване на храненето ще получим купичка с парчета лимон и гореща вода, за да изплакнем в нея пръстите си.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.