Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как правилно да подберем менюто?

 

Смисъл

Важна роля при избора на нашето меню играе годишният сезон. През лятото трябва да се сервират леки ястия, а през зимата по-хранителни. През лятото използваме пресни зеленчуци, а извън сезона консервираните или замразените зеленчуци са идеална гарнитура.














Разнообразие

Нашето меню трябва да се отличава с разнообразие. Избягвайте дублирането на ястия и гарнитури. Ако към едно ястие сервираме ориз, то към второто трябва да сервираме например картофи или каша.

Разумна порция

Вземете под внимание възможностите на госта си. Той със сигурност няма да е способен да изяде пет засищащи ястия по време на четиричасова вечеря. Трябва да се спрете или на по-малък брой блюда или на по-нискокалорични ястия в по-малки порции.

Атрактивност

Изготвяйки менюто, трябва имаме предвид по какъв начин ще бъдат разположени блюдата на масата. Трябва да се погрижим избраните ястия да са цветово разнообразни. Такова меню със сигурност ще привлече вниманието и ще подкани гостите да опитат от всяко ястие.

 

Последен поглед

Избраното меню трябва да оценим и от гледна точка на контрастите. В добре подбраното меню трябва да има топло и студено ястие, по-леки и по-засищащи блюда, пържени и варени компоненти. Ако се ръководим от описаните по-горе правила, можем да бъдем сигурни в кулинарния си успех.


Рецепти, които може да ви интересуват

Döner Kebab – Агнешко печено на скара
Döner Kebab – Агнешко печено на скара

Турско ястие с агнешко, печено на вертикална въртяща се скара, сервирано в турски хляб.

4 човека над 45 минути Лесно
Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок
Севиче - риба по мексикански, маринована в домати и лимонов сок

Рецепта за севиче – сурова морска риба с добавки.

3 човека над 45 минути Умерено
Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах
Печено свинско със салата от царевица, шунка и грах

Сгответе това вкусно ястие и вашите любими хора ще бъдат очаровани от свежите нови идеи.

4 човека над 45 минути Трудно
Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс
Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс

Типично мексиканско ястие, готово само за 20 минути.

4 човека 15-30 минути Лесно
Как правилно да подберем менюто?
 

Смисъл

Важна роля при избора на нашето меню играе годишният сезон. През лятото трябва да се сервират леки ястия, а през зимата по-хранителни. През лятото използваме пресни зеленчуци, а извън сезона консервираните или замразените зеленчуци са идеална гарнитура.














Разнообразие

Нашето меню трябва да се отличава с разнообразие. Избягвайте дублирането на ястия и гарнитури. Ако към едно ястие сервираме ориз, то към второто трябва да сервираме например картофи или каша.

Разумна порция

Вземете под внимание възможностите на госта си. Той със сигурност няма да е способен да изяде пет засищащи ястия по време на четиричасова вечеря. Трябва да се спрете или на по-малък брой блюда или на по-нискокалорични ястия в по-малки порции.

Атрактивност

Изготвяйки менюто, трябва имаме предвид по какъв начин ще бъдат разположени блюдата на масата. Трябва да се погрижим избраните ястия да са цветово разнообразни. Такова меню със сигурност ще привлече вниманието и ще подкани гостите да опитат от всяко ястие.

 

Последен поглед

Избраното меню трябва да оценим и от гледна точка на контрастите. В добре подбраното меню трябва да има топло и студено ястие, по-леки и по-засищащи блюда, пържени и варени компоненти. Ако се ръководим от описаните по-горе правила, можем да бъдем сигурни в кулинарния си успех.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.