Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как да освежим вкуса на готвените зеленчуци?

Докато месото и рибата могат да се мариноват няколко часа преди готвене, за варенето обикновено използваме сурови зеленчуци. И така, как можете да подправите зеленчуците?

При традиционния начин на готвене или приготвяне на пара е достатъчно да сложим някои от любимите ни подправки. Особено пресните подправки и сухите подправки. Ароматът им много си отива с варени зеленчуци.

Босилекът е растение с наситен, разпознаваем аромат. Слага се в италианските ястия. Можем да го използваме, за да подобрим вкуса на извара, сандвичи, салати и рибни ястия. Ако приготвяте нещо с домати, босилекът е най-добрият избор.

Мащерката обогатява вкуса на храната, но освен това подобрява вашето здраве, като например се препоръчва за респираторни проблеми. Мащерката се използва широко във френската кухня. Тя се добавя към месо, особено еленово месо, грахова супа и рибни ястия.

Розмаринът има смолист аромат и приятен, леко горчив вкус, което го прави идеална добавка към месо, риба, супи и салати. Той е идеален за приготвянето на ястия от много кухни по света, защото извлича вкуса и аромата от всяко ястие, кисело или сладко.

Вкусът на готвените зеленчуци може да варира и в зависимост от различните видове дресинги. Сосовете имат по-добър вкус, когато ги приготвяме сами. Единственият въпрос е кой сос трябва да използваме за нашето ястие? Изборът зависи от храната, за която ще го използваме. Най-популярните и универсални добавки са чесново къри и дзадзики дип.

Как да освежим вкуса на готвените зеленчуци?

Използвайте подправки за своите ястия и вижте какъв страхотен вкус имат те

Забавлявайте се и творете с:

Да се запознаем със здравословното хранене

За здравето – подправките в кухнята


Рецепти, които може да ви интересуват

Kугел с макарон – запеканка по  еврейски
Kугел с макарон – запеканка по еврейски

Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна.

8 човека над 45 минути Лесно
Won ton – китайски пелмени пълнени с морски дарове и месо
Won ton – китайски пелмени пълнени с морски дарове и месо

Dim sum – малко китайско предястие, това може да бъдат пелмени пълнени с морски дарове или месо, рула, питки, крокети.

4 човека над 45 минути Лесно
Емпанадас – аржентински пелмени с месо или по желание с царевица и спанак
Емпанадас – аржентински пелмени с месо или по желание с царевица и спанак

Емпанадас – големи аржентински пелмени с телешко пържени в мас.

8 човека над 45 минути Умерено
Брауни с цвекло
Брауни с цвекло

Уникална комбинация между шоколад и цвекло с деликатен вкус!

4 човека 30-45 минути Умерено
Как да освежим вкуса на готвените зеленчуци?

Докато месото и рибата могат да се мариноват няколко часа преди готвене, за варенето обикновено използваме сурови зеленчуци. И така, как можете да подправите зеленчуците?

При традиционния начин на готвене или приготвяне на пара е достатъчно да сложим някои от любимите ни подправки. Особено пресните подправки и сухите подправки. Ароматът им много си отива с варени зеленчуци.

Босилекът е растение с наситен, разпознаваем аромат. Слага се в италианските ястия. Можем да го използваме, за да подобрим вкуса на извара, сандвичи, салати и рибни ястия. Ако приготвяте нещо с домати, босилекът е най-добрият избор.

Мащерката обогатява вкуса на храната, но освен това подобрява вашето здраве, като например се препоръчва за респираторни проблеми. Мащерката се използва широко във френската кухня. Тя се добавя към месо, особено еленово месо, грахова супа и рибни ястия.

Розмаринът има смолист аромат и приятен, леко горчив вкус, което го прави идеална добавка към месо, риба, супи и салати. Той е идеален за приготвянето на ястия от много кухни по света, защото извлича вкуса и аромата от всяко ястие, кисело или сладко.

Вкусът на готвените зеленчуци може да варира и в зависимост от различните видове дресинги. Сосовете имат по-добър вкус, когато ги приготвяме сами. Единственият въпрос е кой сос трябва да използваме за нашето ястие? Изборът зависи от храната, за която ще го използваме. Най-популярните и универсални добавки са чесново къри и дзадзики дип.

Как да освежим вкуса на готвените зеленчуци?

Използвайте подправки за своите ястия и вижте какъв страхотен вкус имат те

Забавлявайте се и творете с:

Да се запознаем със здравословното хранене

За здравето – подправките в кухнята

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description