Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кафе - напитка, която стимулира сетивата

Аромата, текстурата и вкуса са най-важните фактори, ценени по време на пиенето на кафе. Въпреки това, личните предпочитания играят ключова роля.

Зрително възприятие

През първите няколко секунди, пред очите ни се разкрива качеството на кафето, преди да се включат други сетива, като вкус и мирис. Зрението ни помага да оценим интензивността на цвета, текстурата и естествената структура на пяната. Освен това, начинът на сервиране на кафе също влияе на нашето чувство за зрително възприятие. Ние ще насочим вниманието си върху типа и вида на чашата или чашата, от която пием, на начина, по който кафето е украсено т.е. с бита сметана, поръсено с шоколад, ядки или портокалови корички.

Уещане за аромат

Носът открива летливи ароматни съединения, получени от една чаша кафе. Човешкият нос може да разграничи над 10 000 различни ароматни съединения. 80% от вкусовите усещания се познават от обонянието. Обонятелните впечатления могат да бъдат подобрени чрез използването на различни добавки за кафе. Най-често използваните са канела, ванилия и кардамон, които обогатяват вкуса на всяко кафе.

Усещане за вкус

Човешкият език разпознава четири основни вкуса: сладко, солено, кисело и горчиво. Ароматизираните сиропи и мед могат да обогатяват вкуса на кафе, като в комбинация с други добавки създават уникална композиция.

Вдъхнови се и прочети повече на: Да се пие кафе е полезно 


Рецепти, които може да ви интересуват

Пролетни рулца със зелен и жълт фасул
Пролетни рулца със зелен и жълт фасул

Посрещнете своите гости с едно чудесно, лесноза приготвяне и здравословно ястие

2 човека 15-30 минути Лесно
Запечен боб с фенел, бекон и наденички
Запечен боб с фенел, бекон и наденички

Изненадайте любимите си хора с вкусна рецепта за печен боб. Уникален вкус, предлаган от основни зеленчуци и пикантни наденички, в добавка с бекон.

2 човека 30-45 минути Умерено
Хрупкави пилешки гърди със зелен фасул
Хрупкави пилешки гърди със зелен фасул

Азиатската кухня може да достигне до дома ви. Бърза и вкусна, тази рецепта ще бъде по вкуса на вашите близки,

2 човека 30-45 минути Умерено
Виетнамска салата с пилешко
Виетнамска салата с пилешко

Рецепта за салата с пилешко, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Кафе - напитка, която стимулира сетивата

Аромата, текстурата и вкуса са най-важните фактори, ценени по време на пиенето на кафе. Въпреки това, личните предпочитания играят ключова роля.

Зрително възприятие

През първите няколко секунди, пред очите ни се разкрива качеството на кафето, преди да се включат други сетива, като вкус и мирис. Зрението ни помага да оценим интензивността на цвета, текстурата и естествената структура на пяната. Освен това, начинът на сервиране на кафе също влияе на нашето чувство за зрително възприятие. Ние ще насочим вниманието си върху типа и вида на чашата или чашата, от която пием, на начина, по който кафето е украсено т.е. с бита сметана, поръсено с шоколад, ядки или портокалови корички.

Уещане за аромат

Носът открива летливи ароматни съединения, получени от една чаша кафе. Човешкият нос може да разграничи над 10 000 различни ароматни съединения. 80% от вкусовите усещания се познават от обонянието. Обонятелните впечатления могат да бъдат подобрени чрез използването на различни добавки за кафе. Най-често използваните са канела, ванилия и кардамон, които обогатяват вкуса на всяко кафе.

Усещане за вкус

Човешкият език разпознава четири основни вкуса: сладко, солено, кисело и горчиво. Ароматизираните сиропи и мед могат да обогатяват вкуса на кафе, като в комбинация с други добавки създават уникална композиция.

Вдъхнови се и прочети повече на: Да се пие кафе е полезно 

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.