Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Приготвят се много разновидности на тази известна испснска супа, но традиционната рецепта произлиза от Андалусия. По традиция гаспачото се сервира в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В горещите дни със сигурност е безценна.

Още съвети за супа гаспачо:

  • За тези, които обичат пикантна супа, добавете няколко капки сос табаско.
  • Включете зелени и червени чушки, за да разнообразите основната рецепта за супа гаспачо.
  • Опитайте се да използвате пресни и добре узрели домати, вместо доматен сок.
  • Не забравяйте да махнете кожата и семките на доматите.
  • Уверете се, че сервирарате студената супа гаспачо наистина студена.
  • Охладете купата или чашите, така че супата да остане студена за по-дълго време.
  • Малко заквасена сметана може да придаде интересен привкус на вашата супа гаспачо.
  • Други опции за гарнитура са парче авокадо и тортила чипс.

Рецепти, които може да ви интересуват

Домашно сладко от кайсии
Домашно сладко от кайсии

Внимание: нарязаното на парчета цвекло може да се замени с нарязано на кубчета цвекло

2 човека 15-30 минути Умерено
Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи
Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи

Eintopf – на немски език това означава „една тенджера”.

4 човека над 45 минути Лесно
Медальони със сини сливи
Медальони със сини сливи

Свински медальони на скара със сини сливи и червено вино.

4 човека 30-45 минути Лесно
Паеля - Испанско ястие от Валенсия
Паеля - Испанско ястие от Валенсия

Рецепта за паеля а ла Венеция – класическо ястие на народната испанска кухня, произлизащо от красивата Валенсия.

6 човека над 45 минути Трудно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Приготвят се много разновидности на тази известна испснска супа, но традиционната рецепта произлиза от Андалусия. По традиция гаспачото се сервира в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В горещите дни със сигурност е безценна.

Още съвети за супа гаспачо:

  • За тези, които обичат пикантна супа, добавете няколко капки сос табаско.
  • Включете зелени и червени чушки, за да разнообразите основната рецепта за супа гаспачо.
  • Опитайте се да използвате пресни и добре узрели домати, вместо доматен сок.
  • Не забравяйте да махнете кожата и семките на доматите.
  • Уверете се, че сервирарате студената супа гаспачо наистина студена.
  • Охладете купата или чашите, така че супата да остане студена за по-дълго време.
  • Малко заквасена сметана може да придаде интересен привкус на вашата супа гаспачо.
  • Други опции за гарнитура са парче авокадо и тортила чипс.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.