Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Приготвят се много разновидности на тази известна испснска супа, но традиционната рецепта произлиза от Андалусия. По традиция гаспачото се сервира в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В горещите дни със сигурност е безценна.

Още съвети за супа гаспачо:

  • За тези, които обичат пикантна супа, добавете няколко капки сос табаско.
  • Включете зелени и червени чушки, за да разнообразите основната рецепта за супа гаспачо.
  • Опитайте се да използвате пресни и добре узрели домати, вместо доматен сок.
  • Не забравяйте да махнете кожата и семките на доматите.
  • Уверете се, че сервирарате студената супа гаспачо наистина студена.
  • Охладете купата или чашите, така че супата да остане студена за по-дълго време.
  • Малко заквасена сметана може да придаде интересен привкус на вашата супа гаспачо.
  • Други опции за гарнитура са парче авокадо и тортила чипс.

Рецепти, които може да ви интересуват

Сьомга с уасаби — японски хрян

Сьомга с уасаби — японски хрян

Рецепта за сьомга с японски хрян „Wasabi”.

4 човека над 45 минути Умерено
Патешки бутчета с пролетни зеленчуци

Патешки бутчета с пролетни зеленчуци

Цветна мозайка и впечатляващо ястие

2 човека над 45 минути Трудно
Панакота с карфиол и спанак

Панакота с карфиол и спанак

Красиво, цветно, здравословно и оригинално предястие, панакота с карфиол и спанак ще стане истинско украшение на всяко парти, блок маса или семейно празненство.

6 човека под 15 минути Лесно
Червен боб с орехи

Червен боб с орехи

Много обичайно грузинско ястие, приготвяно специално през зимата.

3 човека 30-45 минути Лесно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Приготвят се много разновидности на тази известна испснска супа, но традиционната рецепта произлиза от Андалусия. По традиция гаспачото се сервира в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В горещите дни със сигурност е безценна.

Още съвети за супа гаспачо:

  • За тези, които обичат пикантна супа, добавете няколко капки сос табаско.
  • Включете зелени и червени чушки, за да разнообразите основната рецепта за супа гаспачо.
  • Опитайте се да използвате пресни и добре узрели домати, вместо доматен сок.
  • Не забравяйте да махнете кожата и семките на доматите.
  • Уверете се, че сервирарате студената супа гаспачо наистина студена.
  • Охладете купата или чашите, така че супата да остане студена за по-дълго време.
  • Малко заквасена сметана може да придаде интересен привкус на вашата супа гаспачо.
  • Други опции за гарнитура са парче авокадо и тортила чипс.