Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Приготвят се много разновидности на тази известна испснска супа, но традиционната рецепта произлиза от Андалусия. По традиция гаспачото се сервира в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В горещите дни със сигурност е безценна.

Още съвети за супа гаспачо:

  • За тези, които обичат пикантна супа, добавете няколко капки сос табаско.
  • Включете зелени и червени чушки, за да разнообразите основната рецепта за супа гаспачо.
  • Опитайте се да използвате пресни и добре узрели домати, вместо доматен сок.
  • Не забравяйте да махнете кожата и семките на доматите.
  • Уверете се, че сервирарате студената супа гаспачо наистина студена.
  • Охладете купата или чашите, така че супата да остане студена за по-дълго време.
  • Малко заквасена сметана може да придаде интересен привкус на вашата супа гаспачо.
  • Други опции за гарнитура са парче авокадо и тортила чипс.

Рецепти, които може да ви интересуват

Печена сьомга с броколи
Печена сьомга с броколи

Перфектният избор за следвеликденски обяд

4 човека 30-45 минути Лесно
САЛАТА GRAND BLEU
САЛАТА GRAND BLEU

Салатата се казва така, защото предизвиква лятното настроение.

4 човека 15-30 минути Лесно
Чанахи
Чанахи

Традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета.

5 човека над 45 минути Лесно
Chapati (чапати) – индийски хляб
Chapati (чапати) – индийски хляб

Chapati (чапати) – индийски хляб, във формата на палачинка, правен от пресято брашно и печен на котлон.

3 човека над 45 минути Лесно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Приготвят се много разновидности на тази известна испснска супа, но традиционната рецепта произлиза от Андалусия. По традиция гаспачото се сервира в дървени купички и се яде с дървени лъжици. В горещите дни със сигурност е безценна.

Още съвети за супа гаспачо:

  • За тези, които обичат пикантна супа, добавете няколко капки сос табаско.
  • Включете зелени и червени чушки, за да разнообразите основната рецепта за супа гаспачо.
  • Опитайте се да използвате пресни и добре узрели домати, вместо доматен сок.
  • Не забравяйте да махнете кожата и семките на доматите.
  • Уверете се, че сервирарате студената супа гаспачо наистина студена.
  • Охладете купата или чашите, така че супата да остане студена за по-дълго време.
  • Малко заквасена сметана може да придаде интересен привкус на вашата супа гаспачо.
  • Други опции за гарнитура са парче авокадо и тортила чипс.