1. >Retsepti
  2. >Рецепта за суши с хайвер и зеленчуци

Рецепта за суши с хайвер и зеленчуци

Elaborated
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
9 лъжици ориз за суши

9 ленти водорасли нори с големина 10 x 4 см

3 лъжички черен хайвер

3 лъжички червен хайвер

3 лъжички жълт хайвер

1 лъжичка уасаби – лют хрян
Съставки за 3човек/души
9 лъжици ориз за суши

9 ленти водорасли нори с големина 10 x 4 см

3 лъжички черен хайвер

3 лъжички червен хайвер

3 лъжички жълт хайвер

1 лъжичка уасаби – лют хрян
  1. Стъпка 1
    Върху бамбукова постелка сложете норито и върху него разстелете ориза.
  2. Стъпка 2
    Можете да сложите по желание парче авокадо, краставица, сьомга, риба тон, хайвер за пълнеж. В по-далечния от вас край на норито оставете около 1 см място, което да не е покрито с ориз.
  3. Стъпка 3
    След това изсипете във водата ориза и варете на слаб огън за около 15 минути, докато ориза поеме водата.
  4. Стъпка 4
    Готовото ролце нарежете на помалки ролца като използвате остър нож
Съвет за готвене, заглавие
Готовото суши покрийте със зелено листо и сервирайте на дървена дъска.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда