1. >Retsepti
  2. >Ризото с гъби, сушени домати и рукола

Ризото с гъби, сушени домати и рукола

Accessible
2 човек/души
40 мин
Съставки
за 2 човек/души
170 г цели гъби Bonduelle

750 мл зеленчуков бульон

250 г ориз арборио

100 г сушени домати

80 г чери домати

50 г рукола

1 бял лук

100 г пармезан

100 г масло

60 мл сухо бяло вино

б ял пипер

сол
Съставки за 2човек/души
170 г цели гъби Bonduelle

750 мл зеленчуков бульон

250 г ориз арборио

100 г сушени домати

80 г чери домати

50 г рукола

1 бял лук

100 г пармезан

100 г масло

60 мл сухо бяло вино

б ял пипер

сол
  1. Стъпка 1
    Нарежете на дребно лука, сушените домати и пармезана на малки резени.
  2. Стъпка 2
    Загрейте маслото в голям тиган на средновисока температура. Добавете лука и го оставете да омекне за 3 минути. Добавете целите гъби, отцедени от течността, оставете ги да се варят за 2 минути и добавете ориз. Намалете температурата от средна до ниска и разбъркайте да предотвратите слепване. Изсипете виното и разбъркайте, оставяйки ориза да абсорбира течността.
  3. Стъпка 3
    След като сосът се смеси, изсипете цялата смес в термоустойчива купа и след това добавете пармезан и моцарела. Запечете на 200°С за 15 минути.
  4. Стъпка 4
    Накрая, добавете чери доматите, рукола и още пармезан при сервиране.
Съвет за готвене, заглавие
Съвети § Трикове: За по-добър вкус и вид, можете да добавите течна заквасена сметана
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда