1. >Retsepti
  2. >Ориз с червен боб в сос

Ориз с червен боб в сос

Easy
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
2 консерви (х 430 г) Bonduelle PERUANA червен фасул в сос чили

150 г басмати ориз

4 опушени наденички

1 ч.ч. зеленчуков бульон

50 г масло

1 с.л. сос Уорчестър

1 с.л. олио

1 червен лук

3 скилидки чесън

1 щипка целина

3 бр. дафинов лист

няколко свежи босилекови листа

магданоз

сол, черен пипер
Съставки за 3човек/души
2 консерви (х 430 г) Bonduelle PERUANA червен фасул в сос чили

150 г басмати ориз

4 опушени наденички

1 ч.ч. зеленчуков бульон

50 г масло

1 с.л. сос Уорчестър

1 с.л. олио

1 червен лук

3 скилидки чесън

1 щипка целина

3 бр. дафинов лист

няколко свежи босилекови листа

магданоз

сол, черен пипер
  1. Стъпка 1
    Нарежете на дребно чесъна, лука, целината (стрък и листа) и нарежете наденичките на тънки филийки. Сложете олиото в тиган и сотирайте чесъна и лука до златист цвят. Добавете целината и наденичките и оставете на огън за около 2 мин., след което веднага залейте с бульона, добавете дафиновия лист, босилека и задушете за около 10 мин.
  2. Стъпка 2
    Добавете в тигана консервата Peruana Bonduelle и овкусете със соса Уорчестър и оставете да поври за около 7 мин.
  3. Стъпка 3
    Добавете царевицата Bonduelle и отново разбъркайте.
  4. Стъпка 4
    В плитка чиния сложете ориз и добавете в средата от соса с червен боб, като декорирате с накъсан пресен магданоз.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда