Трябва да приемете бисквитките на Youtube, за да видите този видеоклип
Египетска супа с месо Fatta
Супата с месо – Fatta, е традиционно консумирана от християните в Египет, като първо ястие след приключване на Великите пости преди Великденските празници.
Изискани
4 човек/души
150 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г телешко (или агнешко)
Лук
3 лъжици масло
5 скилидки чесън
Лъжичка оцет
1-2 зърна кардамон
Сол на вкус
Пипер на вкус
2 чаши сварен ориз
Крутони
Съставки за 4човек/души
500 г телешко (или агнешко)
Лук
3 лъжици масло
5 скилидки чесън
Лъжичка оцет
1-2 зърна кардамон
Сол на вкус
Пипер на вкус
2 чаши сварен ориз
Крутони
Стъпка 1
Сварете месото във вода с нарязани на филийки лук и подправки.
Стъпка 2
Когато месото поомекне, го отцедете, излейте бульона в тенджера и оставете на страни.
Стъпка 3
Свалете от котлона, добавете жълтъка, маслото, разбитата пяна, след което внимателно разбъркайте.
Стъпка 4
Леко запържете чесъна с останалата лъжица масло.
Стъпка 5
Към бульона добавете месото, оцета, чесъна след това ги оставете да заврат и подправете.
Стъпка 6
Добавете ориза и затоплете.
Съвет за готвене, заглавие
Изсипете крутоните. Сервирайте гореща.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда▶
Патешки бутчета с пролетни зеленчуци
Цветна мозайка и впечатляващо ястие
Крем супа от грах с крокети от прошуто
Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство
Пролетни рулца със зеленчуци
Рецепта за пролетни рулца със зеленчуци, ястие от виетнамската кухня.