1. >Retsepti
  2. >Зелен боб с яйца

Зелен боб с яйца

Easy
3 човек/души
65 мин
Съставки
за 3 човек/души
Френски (зелен) боб – 500 г

Лук – 2 глави

Масло – 100 г (или олио ½ чаша)

Зелени подправки – 2 щипки от всяка

Яйца – 2 броя

Чесън – 3 скилидки

Сол и пипер на вкус
Съставки за 3човек/души
Френски (зелен) боб – 500 г

Лук – 2 глави

Масло – 100 г (или олио ½ чаша)

Зелени подправки – 2 щипки от всяка

Яйца – 2 броя

Чесън – 3 скилидки

Сол и пипер на вкус
  1. Стъпка 1
    Разчупете всяка шушулка от Френския (зелен) боб на 3-4 части, сложете в тенджера, налейте малко вода (водата не трябва да покрива боба) и сварете.
  2. Стъпка 2
    Когато водата изври, добавете нарязан лук и масло (или олио) и задушете на бавен огън.  
  3. Стъпка 3
    Оставете да се готви на тих огън, докато месото не омекне. Добавете сол и червен пипер на вкус, когато е готово.
  4. Стъпка 4
    Полейте с разбити яйца, махнете тенджерата от котлона и оставете за 5 минути, без да разбърквате.
Съвет за готвене, заглавие
Предложения за сервиране: Сервирайте топло или студено с пресни зеленчуци, месо или сирене.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда