1. >Retsepti
  2. >Won ton – китайски пелмени пълнени с морски дарове и месо

Won ton – китайски пелмени пълнени с морски дарове и месо

Easy
4 човек/души
120 мин
Съставки
за 4 човек/души
Тесто:

2 чаши брашно

50 г вряла вода

25 г студена вода

15 мл олио

½ с.л. сол

Плънка:

250 г скариди

250 г мляно телешко

15 мл соев сос

15 мл сусамено олио

15 мл оризово вино

1 с.л.джинджифил

1 с.л. нарязан див лук

Сос:

60 г оризов оцет

30 г вода

2 с.л. джинджифил

1 с.л. соев сос

1 с.л. сос чили

1 с.л. захар

Сусамово олио
Съставки за 4човек/души
Тесто:

2 чаши брашно

50 г вряла вода

25 г студена вода

15 мл олио

½ с.л. сол

Плънка:

250 г скариди

250 г мляно телешко

15 мл соев сос

15 мл сусамено олио

15 мл оризово вино

1 с.л.джинджифил

1 с.л. нарязан див лук

Сос:

60 г оризов оцет

30 г вода

2 с.л. джинджифил

1 с.л. соев сос

1 с.л. сос чили

1 с.л. захар

Сусамово олио
  1. Стъпка 1
    Смесете брашното със солта, долейте първо горещата вода, след това студената вода и олиото. Омесете тесто и го оставете под капак за половин час. Разточете тесто и разрежете на квадрати със страна 5 см.
  2. Стъпка 2
    Обелете суровите скариди и нарежете. Внимателно разбъркайте с мляното телешко и останалите съставки.
  3. Стъпка 3
    На останалото олио отделно запържете месото, подправяйки го със сол и джинджифил.
  4. Стъпка 4
    Загрейте олиото в тиган и от долната част зачервете пелмената. След това добавете малко вода и така оставете с капак на котлона, докато станат готови..
Съвет за готвене, заглавие
Смесете съставките за соса и го сервирайте студен. Към пелмените сервирайте студения сос за топене.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда