1. >Retsepti
  2. >Шишчета от гъби с босилек

Шишчета от гъби с босилек

Accessible
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
170 г Цели гъби Bonduelle

1 патладжан, нарязан на филийки с дебелина 2 см

60 мл зехтин екстра вържин

3 супени лъжици балсамов оцет

2 скилидки ситно нарязан чесън

Морска сол и прясно смлян черен пипер

1 опаковка майонеза

1 връзка босилек
Съставки за 3човек/души
170 г Цели гъби Bonduelle

1 патладжан, нарязан на филийки с дебелина 2 см

60 мл зехтин екстра вържин

3 супени лъжици балсамов оцет

2 скилидки ситно нарязан чесън

Морска сол и прясно смлян черен пипер

1 опаковка майонеза

1 връзка босилек
  1. Стъпка 1
    Подготовка
  2. Стъпка 2
    Поднесете ги с майонеза, овкусена с босилек.
  3. Стъпка 3
    Добавете гъбите  Bonduelle, магданоза и малко морска сол.Объркайте сместта гъбената смес с ориза и добавете 2 с.л. от соса от варенето.
  4. Стъпка 4
    Почистете гъбите с малка четка или домакинска хартия. Ако е необходимо, махнете пънчето. Нарежете ги на две по дължина. Поставете гъбите и патладжана в салатиера.
  5. Стъпка 5
    През това време смесете майонезата с босилека с помощта на миксер. Добавете прясно смлян черен пипер, след което изсипете сместта в буркан.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда