1. >Retsepti
  2. >Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица

Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица

Пучеро – ястие, което взели със себе си в Аржентина испанските колонизатори. Това е гулаш с различни видове месо и зеленчуци, които се задушават в една тенджера. Аржентинците ядат отделно месото, бульона и зеленчуците. Това ястие е също така известно в Уругвай и общността й в Испания.
Изискани
12 човек/души
120 мин
Съставки
за 12 човек/души
500 г бял боб Bonduelle

2 кг телешко

400 г сурови ребра

4 бр. пилешки гърди

6 свински наденички

1 кг тиква

5 сладки картофа

5 моркова

1 бяло зеле

1 лук

1 праз-лук

черен пипер

сол
Съставки за 12човек/души
500 г бял боб Bonduelle

2 кг телешко

400 г сурови ребра

4 бр. пилешки гърди

6 свински наденички

1 кг тиква

5 сладки картофа

5 моркова

1 бяло зеле

1 лук

1 праз-лук

черен пипер

сол
  1. Стъпка 1
    В голяма тенджера сварете 5 л леко осолена вода, добавете лука, разрязан на четири, праз-лука, черен пипер и телешкото месо. Гответе всичко за около 45 минути.
  2. Стъпка 2
    Прибавете към сготвеното телешко пилешките гърди, ребрата и свинските наденички.
  3. Стъпка 3
    Свалете от котлона плънката и добавете към нея 1 яйце, 1 жълтък, сметана и нарязания магданоз.
  4. Стъпка 4
    Добавете всички съставки върху белия боб, разбъркайте ги и ги сверете, докато не се извари сосът. Накрая добавете зеленина на вкус.
Съвет за готвене, заглавие
Сервирайте месото на голяма чиния заедно със зеленчуците, фасула и царевицата. Всичко трябва да бъде горещо.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда
  • Сьомга с пролетен микс

    Сьомга с пролетен микс

  • Терияки скариди с броколи и карфиол

    Азиатската кухня отново ще ви изненада с проста и вкусна рецепта. Каним ви да опитате Императорския ...

  • Испански микс с чоризо и пиле

    Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bondu...