1. >Retsepti
  2. >Пролетни оризови ролца със зеленчуци

Пролетни оризови ролца със зеленчуци

Accessible
3 човек/души
30 мин
Съставки
за 3 човек/души
2 пакета (800 г) Императорски микс Bonduelle

10-ина оризови листа

14-15 листенца пресен босилек

1 стрък пресен лук или праз

1 с.л. соев сос Kikkoman

Фина шунка на вкус и по желание

4 с.л. медена горчица

разтопено масло: 50 гр

сол и малко черен пипер на вкус

сок от ½ лимон

бульон: 125 мл
Съставки за 3човек/души
2 пакета (800 г) Императорски микс Bonduelle

10-ина оризови листа

14-15 листенца пресен босилек

1 стрък пресен лук или праз

1 с.л. соев сос Kikkoman

Фина шунка на вкус и по желание

4 с.л. медена горчица

разтопено масло: 50 гр

сол и малко черен пипер на вкус

сок от ½ лимон

бульон: 125 мл
  1. Стъпка 1
    Оризовите кори се слагат между мокри кърпи за около минута, докато омекнат. Приготвя се сосът и се охлажда.
  2. Стъпка 2
    В средата на всяка кора се подреждат босилекът, 1-2 ч.л. от приготвения на уред за готвене на пара Bonduelle Royal Mix, накъсана на малки парчета шунка и ситно нарязан пресен лук.
  3. Стъпка 3
    Разпределете в чинии и украсете с пикантния колбас и сирене.
  4. Стъпка 4
    Веднага след това са готови за консумация, като може да се залеят с допълнително сос.
  5. Стъпка 5
    За соса: всички продукти последователно се изсипват в тенджерка, след което се разбиват на умерена температура, докато сосът се сгъсти по ваш вкус.
Съвет за готвене, заглавие
По желание и в зависимост от вашия вкус може да замените шунката със скариди, гъби (което ще направи рулцата малко по-тежки) или ситно накълцано сварено на пара бяло пилешко месо.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда